Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vyšetrovanie smrti Chovanca: Belgicko prizvalo do vyšetrovacieho tímu slovenského experta

Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová uvítala, že Belgicko prizvalo slovenského experta na najbližšie stretnutie expertného kolégia, ktoré sa zaoberá vyšetrovaním smrti Jozefa Chovanca. V stredu o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

"Kancelária prezidenta SR bola informovaná, že belgická strana vyhovela požiadavke na prizvanie slovenského experta do expertného tímu zapojeného do vyšetrovania smrti Jozefa Chovanca," uviedol.

Slovák Jozef Chovanec zomrel v Belgicku vo februári 2018 po potýčke s políciou na letisku v meste Charleroi. Podľa pôvodných informácií prelomil letiskovú bariéru a nastúpil do lietadla neoprávnene. Malo dôjsť k potýčke, pričom letisková polícia ho vyviedla a umiestnila do cely predbežného zadržania, kde sa mal Chovanec dopustiť sebapoškodenia.

Zo záznamu priemyselnej kamery však vidno, ako jedna zo zasahujúcich policajtiek hajluje, zatiaľ čo piati ďalší policajti sedia a kľačia na hrudi Chovanca a smejú sa z nacistického pozdravu svojej kolegyne. Podľa videozáznamu policajti kolenami na hrudi imobilizovali Chovanca počas 16 minút.

Viac o téme: SmrťVyšetrovanieBelgickoZuzana ČaputováJozef Chovanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu