Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Povinnosť nosenia rúška na školách sa predlžuje do 1. októbra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Povinnosť nosiť rúška na školách sa predlžuje do 1. októbra. Vyplýva to z opatrenia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktoré je účinné od pondelka. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.

„Rozhodli sme sa pre tento krok z dôvodu ochrany zdravia a zabránenia šírenia vírusu medzi žiakmi. Hoci nosenie rúška je na prvom stupni dobrovoľné, aj najmenším ho odporúčam a prosím rodičov o edukáciu detičiek a vysvetlenie dôležitosti nosenia rúška,“ povedal k téme minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO).

Povinnosť preventívneho nosenia rúšok platí pre pedagógov a odborných zamestnancov, žiakov druhého stupňa základných škôl a študentov stredných škôl v rámci vyučovania. Rúška v triedach nie sú povinné pre mladšie deti, teda tie, ktoré navštevujú predškolské zariadenia a prvý stupeň základných škôl. Povinné nosenie rúšok platí aj pre pedagógov, odborných zamestnancov a všetkých žiakov v interiérových priestoroch, s výnimkou času potrebného na konzumáciu jedál a nápojov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Výnimky majú žiaci so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím. "K žiakom s chronickými ochoreniami dýchacích ciest s dychovou nedostatočnosťou a kožnými ochoreniami tváre, ktorým by nosenie rúška dlhší čas mohlo spôsobovať záťaž, odporúčame pristupovať individuálne, najvhodnejšie po konzultácii s ošetrujúcim lekárom," dopĺňa ÚVZ SR.

Viac o téme: ŠkolyRúškaSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu