Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Silné emócie po rozsudku: Slzy, hnev aj sklamanie! VIDEO Rodičia Kuciaka a Kušnírovej sú zdrvení

Rodičia zavraždeného mladého páru sú z rozsudku sklamaní. Zobraziť galériu (2)
Rodičia zavraždeného mladého páru sú z rozsudku sklamaní. (Zdroj: Ján Zemiar, TASR)

PEZINIK - Nevinní! Tak znel rozsudok v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorý vyriekla predsedníčka senátu Marianovi Kočnerovi a Alene Zsuzsovej. Tomáša Szabá uznal súd vinným a odsúdil ho na 25 rokov väzenie. Zdrvení rodičia Kuciaka a Kušnírovej súdnu sieň opustili predčasne.

Už pred začiatkom pojednávania povedala mama Martiny Kušnírovej, Zlatica, že má z rozhodnutia zlé pocity. Nakoniec bola jej predtucha správna a Marian Kočner a Alena Zsuzsová sú podľa verdiktu súdu vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka nevinní. 

VRAŽDA KUCIAKA Deň D je tu! Kočner a Zsuzsová sú nevinní: Szabó dostal 25 rokov

Zlatica Kušnírová, rovnako aj rodičia Jána Kuciaka, pojednávaciu sieň opustili. "Nechceli sme počúvať, prečo je nevinný," tvrdili svorne potom, čo vyšli z budovy Justičnej akadémie v Pezinku. Rodina sa zmietala v silných emóciach a novinárom odpovedali so slzami v očiach.

Rodičov zavraždených Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej rozsudok zasiahol (Zdroj: Toopky/Ján Zemiar)

"Vidno, že spravodlivosť na Slovensku ešte nezačala úradovať," povedala Kušnírová. "Ale bojujeme ďalej. Ja som sľúbila deťom, že sa postavím k ich hrobom a poviem im, že spravodlivosť zvíťazila. Ale nie, oni tam musia byť v čiernom hrobe," dodala s plačom. 

Reakcia Kuciak (Zdroj: topky)

"Dúfal som, že zoberú do úvahy aj ten posledný dôkaz. Neostáva nám teraz však nič iné, ako to, že spravodlivosť zvíťazí. Ja som stále presvedčený o tom, že sú vinní," uviedol Jozef Kuciak. 

Szabó dostal 25 rokov

Senát rozhodol, že vinný z účasti na vražde je Tomáš Szabó. Toho súd poslal do väzenia na 25 rokov s najvyšším stupňom stráženia. Rozsudky ešte nie sú právoplatné, rozhodovať bude Najvyšší súd SR. Kuciakovcom súd priznal odškodné za nemajetkovú ujmu 140-tisíc eur. 

Reakcia Kušnírová (Zdroj: topky)

"Sú to špinavé peniaze," povedal pán Kuciak. Senát im odporučil, aby sa v tomto prípade obrátili na civilný súd. Rozsudok v Pezinku si vypočul len Marian Kočner, pretože Zsuzsová a Szabó požiadali o konanie v neprítomnosti. 

V Leopoldove sa momentálne čaká na príchod Zsuzsovej. Tú by mali po oslobodení vzápätí by vziať do väzby v prípade vraždy Lászlóa Basternáka a v prípade pokusu o vraždu Maroša Žilinku.

Viac o téme: VraždaNevinnýRozsudokJán KuciakAlena ZsuzsováMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu