Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V materskej škole v Trnave majú KORONAVÍRUS! Infikovaný je jeden z pedagógov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRNAVA - V materskej škôlke v Trnave potvrdili koronavírus u jedného zo zamestnancov pedagogického zboru. Mesto má situáciu pod kontrolou. V pláne majú zaviesť aj COVID semafor kvôli druhej vlne pandémie.

Koronavírus sa vyskytol v materskej škôlke V Jame. "Jedna osoba z pedagogického zboru mala pozitívny test na ochorenie COVID-19," uviedlo mesto v stanovisku. Testovaní budú zamestnanci aj deti. 

Situáciu máme pod kontrolou

Škôlka bola počas augusta otvorená, rodičia detí sú postupne kontaktovaní zo strany Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave. "Situáciu máme pod kontrolou, zamestnanci aj deti budú počas zajtrajška testovaní," uviedla viceprimátorka Trnavy Eva Nemčovská. V súvislosti s druhou vlnou koronavírusu pripravuje trnavská samospráva zavedenie tzv. COVID semaforu. O podrobnostiach bude mesto informovať.

V materskej škole v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Sakchai Lalit, File)

Škôlka je uzavretá

Pedagogická pracovníčka bola pozitívne testovaná včera. "Materská škola je od 21.08.2020 uzavretá. V súčasnosti prebieha epidemiologické vyšetrovanie, zabezpečuje sa  testovanie úzkych kontaktov (deti, personál). Úzkym kontaktom sú nariaďované karanténne opatrenia," uviedol pre Topky regionálny hygienik z RÚVZ SR so sídlom v Trnave Tomáš Hauko. 

Vyše 80 nových prípadov

Regionálne úrady verejného zdravotníctva zaznamenali za včerajší deň 84 potvrdených prípadov koronavírusu z celkovo 4090 vykonaných testov, z toho v Trnave dva prípady. "Zväčša ide o aktívne dohľadané kontakty potvrdených prípadov zo známych, podchytených ohnísk nákazy ochorenia COVID-19. Zaznamenané boli aj importy zo zahraničia, sporadicky sa vyskytli prípady bez epidemiologickej súvislosti so známymi prípadmi, v týchto prípadoch pokračuje epidemiologické vyšetrovanie," uviedol ÚVZ SR. 

V materskej škole v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Početnejší výskyt ochorení vo svojej územnej pôsobnosti evidujú regionálne úrady verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave, Košiciach, Michalovciach, Nitre, Trenčíne a Spišskej Novej Vsi. "V rámci Bratislavského kraja ide o aktívne dohľadané kontakty už potvrdených prípadov, importy zo zahraničia, aj sporadické výskyty bez vzájomnej epidemiologickej súvislosti s už pozitívnymi osobami," napísal úrad na sociálnej sieti Facebook. ň

Úzke kontakty

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach zaznamenal vo svojej územnej pôsobnosti zväčša importy zo zahraničia. "Ochorenie COVID-19 bolo potvrdené aj u kontaktov pozitívnych osôb z podchytených ohnísk nákazy. V územnej pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Michalovciach ide zväčša o úzke kontakty už potvrdeného prípadu ochorenia COVID-19. V jednom prípade sa ešte uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie," informuje. 

V materskej škole v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Nové ohnisko v Trenčíne

Nové potvrdené prípady, ktoré včera zaevidoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre, pochádzali z dvoch monitorovaných a podchytených ohnísk, išlo o aktívne dohľadané kontakty. "V jednom prípade stále pokračuje epidemiologické vyšetrovanie." V územnej pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne ide o aktívne dohľadané kontakty z monitorovaných ohnísk nákazy a importy zo zahraničia. "RÚVZ so sídlom v Trenčíne zaznamenal aj nové ohnisko ochorenia COVID-19, pričom nariadil kontaktom potvrdeného prípadu izoláciu, zabezpečil testovanie a naďalej pokračuje v dohľadávaní kontaktov a zabezpečovaní protiepidemických opatrení," uviedol úrad. 

Všetky novo potvrdené prípady ochorenia COVID-19 v územnej pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Spišskej Novej Vsi sú dohľadané kontakty osôb z monitorovaného ohniska nákazy. Epidemiológovia v regiónoch naďalej aktívne vyhľadávajú kontakty pozitívnych osôb, nariaďujú domácu izoláciu, zabezpečujú testovanie na ochorenie COVID-19 a všetky náležité protiepidemické opatrenia.

Viac o téme: Materská škôlkaTrnavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu