Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Bratislavská MHD nachystala prekvapenie: Nečakaný bonus a okamžitá kritika, takto to je!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, gettyimages.com)

BRATISLAVA - Dopravný podnik Bratislava si spolu s Integrovaným dopravným systémom (IDS) v Bratislavskom kraji pripravili pre užívateľov mestskej hromadnej dopravy prekvapenie. V dôsledku globálnej pandémie nového koronavírusu, ktorá vypukla v marci sa teda rozhodli, že k ročným a 3-mesačným električenkám sa prirátajú bonusové dni. Našli sa však aj kritici. My sme zisťovali ako to celé vlastne je.

IDS k tomuto kroku pristúpila z toho dôvodu, pretože počas pandémie koronavírusu a prísnych protiepidemických opatrení nemohla časť držiteľov predplatných cestovných lístkov IDS BK (PCL) využívať verejnú hromadnú dopravu.

Predlženie platnosti kvôli koronavírusu

Od 26. augusta 2020 sa preto všetkým cestujúcim, ktorí mali v dňoch od 16. marca do 14. apríla 2020 zakúpený a platný 90 alebo 365 dňový platný cestovný lístok (PCL) bude pri zakúpení nového PCL predlžovať ich platnosť podľa tabuľky uvedenej nižšie. Kým 7 a 30-dňové lístky sú z tejto výhody vynechané, ostatní budú mať nárok na predlženie lístka o jeden až 3 mesiace podľa toho, aký lístok mali zakúpený. Táto akcia končí 31. decembra 2020.

KORONAVÍRUS Bratislavská MHD nachystala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto idsbk.sk)

Zľava bude platná prakticky na akomkoľvek 90-dňovom až 365-dňovom PCL, pokiaľ boli zakúpené a platné aspoň jeden deň v čase od 16. marca do 14. apríla 2020 a neboli nijak stornované. Táto zľava sa bude uplatňovať 14 dní predtým, ako vyprší platnosť danej verzii električenky.

Samozrejme, že pri toľkých číslach nastali na sociálnej sieti nedorozumenia ohľadom predlžovania, a tak sme zisťovali detaily. Niektorí sa dokonca domnievali, že predĺženie sa ich lístku nemusí týkať.

KORONAVÍRUS Bratislavská MHD nachystala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/B.S., S.S.)

Predlženie pre ročné lístky zakúpené v tomto roku bude automatické

IDS na svojej stránke uvádza nasledové: "Všetkým 365 dňovým PCL, ktoré boli zakúpené od 1. januára 2020 do 24. augusta 2020 a ich držitelia majú nárok na predlžovanie platnosti, bude najneskôr 14 dní pred koncom ich platnosti automaticky predĺžená platnosť o bonusový PCL. A to aj v prípade, že platnosť ich súčasného PCL končí po termíne 31. decembra 2020, ktorý je označený ako koniec akcie,".

"Ak si zákazník po zavedení predlžovania zakúpi 30 alebo 90 dňový PCL bude mu najneskôr 14 dní pred koncom platnosti PCL automaticky vygenerovaný bonusový PCL s rovnakou zónovou platnosťou, ako má posledný zakúpený PCL," priblížil Dopravný podnik Bratislava.

Je potrebné dávať pozor na termín

Aj v tomto prípade ale treba dávať pozor na čas. Ročný PCL si môže zákazník zakúpiť aj pred zavedením predlžovania a ku koncu jeho platnosti mu bude automaticky vygenerovaný bonusový PCL. Teda zápis bonusového PCL sa vytvorí iba ak kúpa 30 alebo 90 dňového PCL prebehne až po zavedení predlžovania (august, september). Kúpa 365 dňového PCL môže prebehnúť aj teraz a bonusová platnosť sa k nemu nahrá dodatočne. To sa takisto týka všetkých 365-dňových PCL kúpených od 1.1.2020.

KORONAVÍRUS Bratislavská MHD nachystala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Bonus dostane len ten najväčší lístok

Ak mal zákazník v období od 16. marca do 14. apríla 2020 viac platných PCL, bonusový PCL mu bude vygenerovaný len k jednému, a to k tomu s najdlhšou časovou platnosťou. Zónová platnosť bonusového PCL bude podľa posledného zakúpeného PCL.

Kto nárok na bonus nemá

Nárok na bonusový PCL nebudú mať tí cestujúci, ktorí mali v rozhodujúcom období z pohľadu zákazníka bezplatné PCL Tzn. SeniorPasy, ŤZP, darcovia krvi s trvalým pobytom v Bratislavskom kraji, ktorí mali platný PCL len na zóny 100+101.

Nárok nebudú mať zákazníci, ktorí požiadali o storno PCL.

Viac o téme: BonusBratislavaMHDKoronavírusElektričenky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu