Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chladnokrvná vražda pre osem eur! Starenku (†90) z obce Muráň mali podrezať v jej vlastnej posteli

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facbeook/Polícia SR - Žilinský kraj)

MURÁŇ - V obci Muráň v okrese Revúca došlo ešte v júni tohto roku k násilnej vražde. Obeťou sa stala bezbranná 90-ročná starenka. Po tom, ako našli jej telo, na miesto okamžite smeroval vyšetrovací tím, ktorý vykonal obhliadku miesta činu a zaistil stopy. Tie ich nasmerovali k dvom mladíkom z rovnakej dediny.

Násilná vražda v obci Muráň! O život prišla 90-ročná starenka, miesto činu v rukách polície

Na základe dôkazov už krajský vyšetrovateľ obvinil 18-ročného Matúša a len 16-ročného Denisa. Mladší z chlapcov mal podľa televízie Markíza problémy so zákonom aj v minulosti. Susedovi mal ukradnúť auto, potom sa na ňom vozil opitý.

Našli ju v jej posteli

Život seniorky vyhasol v jej dome ešte 8. júna. Chlapci sa mali v nočných hodinách vkradnúť do jej príbytku s cieľom ukradnúť peniaze. Miestni hovoria aj o tom, že sa zobudila a začala kričať. To sa jej malo stať osudným. Mali ju podrezať v jej vlastnej posteli. 

"Po vzájomnej dohode a predchádzajúcom požití alkoholu, neoprávnene vošli do rodinného domu v obci Muráň. V dome spala 90-ročná dôchodkyňa, ktorú potom, ako sa prebrala zo spánku, starší z páchateľov zavraždil," potvrdila mrazivý scenár aj polícia.

Dôvodom vraždy mala byť krádež peňazí: Podozriví mladíci sa však nenabalili. Mali si odniesť jednocifernú čiastku.
Zobraziť galériu (2)
Dôvodom vraždy mala byť krádež peňazí: Podozriví mladíci sa však nenabalili. Mali si odniesť jednocifernú čiastku.  (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Hrozivý pohľad sa na druhý deň naskytol pracovníčkam miestneho obecného úradu. "Sme išli pozrieť a žena podrezaná v kaluži krvi," vyjadril sa jeden z obyvateľov obce pre spomínanú televíziu.

Starenke predtým pomáhali

Desivé je, že tínedžeri mali starenku poznať, dokonca jej pravidelne pomáhali s prácami okolo domu. Krádežou si navyše mali privyrobiť len o osem eur. Tie mali zmiznúť seniorke z peňaženky.

Vyšetrovateľ už v prípade obvinil obidvoch chlapcov zo zločinu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva a 18-ročného Matúša obvinil aj z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Práve on mal vykonať hrozivý čin.

"Obidvoch obvinených po vykonaní procesných úkonov umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do vyšetrovacej väzby. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania," uzavrela nateraz polícia.

VRAŽDU STARENKY Z MURÁŇA SME OBJASNILI, VRAŽDIL 18 ROČNÝ MUŽ Od júna 2020 polícia intenzívne pracovala na objasnení...

Uverejnil používateľ Polícia SR - Banskobystrický kraj Streda 26. augusta 2020
Viac o téme: VraždaDôchodkyňaMuráň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu