Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prekvapivé zistenie: Z vyše 100-tisíc odpisov z registra trestov malo záznam 1551 pedagógov

Útok na učiteľa mal byť plánovaný.
Útok na učiteľa mal byť plánovaný. (Zdroj: Pixabay - ilustračná foto)

BRATISLAVA - Zo 113.378 odpisov z registra trestov, ktoré spracovala v ostatných mesiacoch Generálna prokuratúra (GP) SR malo 1551 žiadostí pozitívny nález. Informoval o tom námestník generálneho prokurátora Jozef Szabó. O odpisy z registra trestov mali povinne žiadať všetci pedagogickí zamestnanci po medializovanom prípade zneužívania žiaka učiteľom.

Na register trestov GP SR bolo podľa Szabóa podaných spolu 113.791 žiadostí s tým, že bolo spracovaných a vydaných 113.378 odpisov. Viac ako 400 žiadostí bolo zamietnutých pre nesplnenie náležitostí, avšak podľa námestníka sa bude o nich konať znova.

Žiadosti o odpisy z registra trestov na prokuratúru z okresných úradov podľa Szabóa naďalej prúdia. Denne ich je podľa námestníka zhruba 50, iba za júl ich bolo 796.

Všetci pedagogickí a odborní zamestnanci sú povinní na účel vydania odpisu registra trestov poskytnúť okresnému úradu v sídle kraja údaje potrebné na vyžiadanie odpisu registra trestov. Urobiť tak mali do 31. decembra 2019, v opačnom prípade sa od 1. januára nepovažujú za bezúhonných.

Viac o téme: UčiteliaBratislavaSlovenskoGenerálna prokuratúraDemagógoviaOdpis z registra trestov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu