Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž sfalšoval svoj úmrtný list, aby nemusel do basy: Stačila maličkosť a všetko sa prevalilo

Muž sfalšoval svoj úmrtný list. Zobraziť galériu (3)
Muž sfalšoval svoj úmrtný list. (Zdroj: SITA/ AP)

NEW JERSEY - Zlodej z New Jersey Robert Berger sa pokúsil predstierať svoju smrť, aby sa vyhol trestu väzenia. Škoda len, že namiesto slova "Registry" napísal slovo "Regsitry". Táto chyba a podozrivé písmo a jeho veľkosť znamenali, že muža nakoniec obvinili.

Američan Robert Berger, ktorý bol obvinený z krádeže, mal podľa vlastného názoru vynikajúci nápad: ak sa úrady budú domnievať, že zomrel, môže sa mu podariť vyhnúť trestu.

Takže sa rozhodol bez ďalšieho váhania sfalšovať svoj úmrtný list, ako píšu médiá.  Pritom sa mu podarilo urobiť zopár veľmi nešikovných chýb, kvôli ktorým sa všetko prevalilo.

Zlodej sfalšoval vlastný úmrtný list.
Zobraziť galériu (3)
Zlodej sfalšoval vlastný úmrtný list.  (Zdroj: SITA/ AP)

Písanie je ťažké

Keď jeho právnik predložil štátnemu prokurátorovi úmrtný list, jeho plán zatiaľ fungoval. Tento dokument vyzeral úžasne reálne. Lenže potom urobili prokurátori zaujímavý objav. Na miesto "Registry" sa na úmrtnom liste nachádzalo slovíčko "Regsitry". Okrem toho bola podozrivé aj samotné písmo a jeho veľkosť. Lenže po overení na ministerstve zdravotníctva a v rôznych registroch v New Jersey sa podozrenie potvrdilo: Dokument bol falošný.

Okresná prokurátorka Madeline Singasová bola drzosťou zlodeja pobúrená: "Vždy ma udivuje, ako ďaleko sú niektorí ľudia schopní zájsť preto, aby sa nemuseli zodpovedať za trestné obvinenia." Radila ostatným zločincom, ktorí by mohli mať podobné myšlienky: "Nikdy nie je dobré predkladať prokurátorovi nepravdivé dokumenty. Dokázali sme, že také niečo nikomu neprejde."

Stačila malá chyba a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/ AP)

Opäť vo väzbe

Robert Berger je opäť zatknutý - po tom, čo ho znova chytili. V utorok bol obvinený a odsúdený na štyri roky väzenia.

Viac o téme: ZlodejFalšovanieChybaúmrtný listNew Jersey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu