Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vláda prerušila rokovanie o prvej pomoci: VIDEO Šéf rezortu práce sa stretne s expertmi

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak Zobraziť galériu (3)
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vláda v stredu prerušila rokovanie o návrhu ministerstva práce na predĺženie projektu Prvá pomoc, ktorý má prispieť k udržaniu pracovných miest na Slovensku. Diskutovať sa má o ňom ešte v tomto týždni na ekonomickom krízovom štábe.

Potom sa rozhodne, aká dĺžka predĺženia pomoci od štátu pre zamestnávateľov a samostatne zárobkovo činné osoby bude najlepšia. Uviedol to po rokovaní vlády na brífingu minister práce Milan Krajniak. "Príslušný bod rokovania vlády sme prerušili. Mali by sme sa stretnúť tento týždeň na ekonomickom krízovom štábe. Predebatujeme to aj s expertmi, ktorí tam sú, a rozhodneme, aká dĺžka predĺženia bude najlepšia," priblížil Krajniak.

Vláda prerušilo rokovanie o prvej pomoci, ministra práce čaká stretnutie s expertmi (Zdroj: Topky/Maarty)


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Upozornil, že ide iba o "technické opatrenie", pretože pomoc od štátu sa bude poskytovať dovtedy, kým bude potrebná. "Už dnes sú možné úpravy schémy pomoci z mesiaca na mesiac," dodal šéf rezortu práce. Predpokladané výdavky na podporu udržania zamestnanosti v rámci projektu Prvá pomoc v prípade predĺženia realizácie projektu o ďalšie dva mesiace predstavujú podľa ministerstva práce sumu 133,8 milióna eur a v prípade jeho predĺženia do konca tohto roka predstavujú sumu 237,6 milióna eur.

Vláda prerušila rokovanie o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"V oboch alternatívach sú tieto výdavky v rámci schváleného finančného limitu 1,38 miliardy eur. Odhad vývoja potreby finančných prostriedkov zohľadňuje aktuálnu makroekonomickú prognózu Národnej banky Slovenska a odzrkadľuje vývoj čerpania pomoci za mesiace marec až máj 2020," dodalo ministerstvo práce.

Viac o téme: PomocKrízový štábSZČOMilan Krajniak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu