Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

NAKA opäť zasahovala v kauze Dobytkár: Medzi obvinenými má byť aj Norbert Bödör!

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra znovu zasahuje v rámci akcie Dobytkár a pokračuje vo vyšetrovaní prípadu z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Informuje o tom Polícia SR na profile na sociálnej sieti.

V rámci akcie Dobytkár na celom území Slovenskej republiky vykonala zaisťovacie úkony a vzniesla obvinenie trom fyzickým osobám a dvom právnickým osobám za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v tejto chvíli bližšie informácie nie je možné poskytnúť,“ uviedla polícia.

Škandalózna agentúra! NAKA v kauze Dobytkár obvinila aj bývalého zamestnanca PPA

Podľa informácií portálu Aktuality.sk je medzi obvinenými aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör. Ďalšími dvoma obvinenými sú Ľubomír Partika a Peter Kuba. Podľa zistení portálu NAKA zasahovala aj v sídle nitrianskej SBS Bonul, ktorá patrí Miroslavovi Bödörovi. Prišli so žiadosťou na vydanie veci - konkrétne dokumentov, ktoré by mali súvisieť s kauzou Dobytkár.

V prípade je obvinený aj bývalý šéf Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraj Kožuch a finančník Martin Kvietik. 

KORUPCIA NA VYSOKÝCH MIESTACH: NAKA ZNOVU ZASAHUJE V RÁMCI AKCIE DOBYTKÁR Národná kriminálna agentúra pokračuje vo...

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Piatok 3. júla 2020

O väzobnom stíhaní Juraja Kvietika a Martina Kožucha rozhodol Najvyšší súd SR 14. mája. Súd zamietol sťažnosti obvinených voči aprílovému rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku ako nedôvodné. Stíhaní sú pre pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku spolupáchateľstvom. NS SR neprijal písomný sľub Martina Kožucha a neprijal ani peňažnú záruku vo výške 200.000 eur.

Dvojicu zadržali 22. apríla v rámci pokračujúcej policajnej akcie Dobytkár. Počas nej zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v ostatných týždňoch viacero ľudí pre korupčné trestné činy a legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. Celková výška prijatých úplatkov zo strany Juraja Kvietika a Martina Kožucha predstavuje podľa polície sumu vo výške 924.000 eur. Koncom mája polícia na sociálnej sieti informovala, že v akcii Dobytkár sa našli ďalšie úplatky. V tomto prípade predstavujú prípadné prijaté úplatky sumu vo výške 1.840.000 eur. Vyšetrovateľ NAKA rozšíril obvinenie proti piatim fyzickým a trom právnickým osobám za korupčnú trestnú činnosť v súbehu s legalizáciou príjmu z trestnej činnosti.

Viac o téme: ZásahObvinenie NAKANorbert Bödör
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu