Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Finančník Martin Kvietik, obvinený v kauze Dobytkár, zostáva vo väzbe

Martin Kvietik zostáva vo väzbe
Martin Kvietik zostáva vo väzbe (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Finančník Martin Kvietik, obvinený v kauze Dobytkár, zostáva vo väzbe. Senát Najvyššieho súdu SR na stredajšom neverejnom zasadnutí zamietol jeho sťažnosť proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý nevyhovel jeho žiadosti o prepustenie z väzby.

Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. ŠTS, pracovisko Banská Bystrica 18. augusta žiadosť finančníka o prepustenie z väzby zamietol. Ten podal proti tomu sťažnosť, ktorú na NS SR doručili koncom minulého mesiaca. O prepustenie na slobodu požiadal Martin Kvietik po troch mesiacoch, čo bol právoplatne vzatý do väzby.

O väzobnom stíhaní bývalého riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraja Kožucha a Martina Kvietika rozhodol NS SR v polovici mája. Súd zamietol sťažnosti obvinených voči aprílovému rozhodnutiu ŠTS v Pezinku ako nedôvodné. Stíhaní sú pre pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku spolupáchateľstvom. NS SR vtedy neprijal písomný sľub Martina Kvietika a ani peňažnú záruku vo výške 200.000 eur.

Dvojicu zadržali 22. apríla v rámci policajnej akcie Dobytkár. Počas nej Národná kriminálna agentúra (NAKA) do polovice júla obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Všetky čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur.

Viac o téme: VäzbaSúd Martin KvietikDobytkár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu