Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najvyšší súd zamietol odvolania v prípade machinácií vo verejnom obstarávaní

Na snímke budova Najvyššieho súdu SR
Na snímke budova Najvyššieho súdu SR (Zdroj: TASR - Alena Klepochová)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR na utorkovom verejnom zasadnutí zamietol odvolania prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR a obžalovaných Emila G., Emila B. a Ľuboša M.

Informovala o tom Alexandra Važanová z referátu komunikácie s verejnosťou NS SR. Obžalovaných súdili pre machinácie pri verejných obstarávaniach týkajúcich sa Nitrianskeho samosprávneho kraja, ku ktorým malo dôjsť ešte v roku 2011.

Po prvý raz banskobystrický senát ŠTS rozhodol o obžalovaných podnikateľoch v apríli 2016. Po odvolaní prokurátora a obžalovaných NS SR v roku 2017 vec vrátil na doplnenie dokazovania. Emila G. súd napokon oslobodil, Emil B. a Ľuboš M. za prečin pri machináciách dostali osem mesiacov podmienečne.

Senát NS SR sa stotožnil so závermi uvedenými v napadnutom rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Išlo už o v poradí tretie rozhodnutie NS SR v danej veci. Uzneseniami z 15. augusta 2017 a 26. novembra 2018 opakovane zrušil rozsudky ŠTS z 15. apríla 2016 a z 11. októbra 2017 a vec mu vrátil na nové prejednanie a rozhodnutie. Proti utorkovému rozhodnutiu už nie je možné uplatniť žiaden ďalší riadny opravný prostriedok.

Viac o téme: ZasadnutieVerejné obstarávanieMachinácieNajvyšší súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu