Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tínedžer zhodil chlapca z vyhliadky londýnskej Tate Modern: Dostal ten najtvrdší trest

Tínedžer zhodil chlapca z vyhliadky v londýnskej Tate Modern
Tínedžer zhodil chlapca z vyhliadky v londýnskej Tate Modern (Zdroj: TASR/Yui Mok/PA via AP)

LONDÝN - Na doživotie s možnosťou prepustenia najskôr po 15 rokoch odsúdili v piatok britského tínedžera, ktorý vlani v auguste zhodil z vyhliadkovej plošiny londýnskej galérie Tate Modern šesťročného francúzskeho chlapca. Informovala o tom agentúra AFP.

Odsúdený Jonty Bravery (18) sa ešte v decembri priznal k pokusu o vraždu, za ktorý bol napokon aj odsúdený. Vyhliadková plošina, z ktorej šesťročného francúzskeho chlapca zhodil, sa nachádza na desiatom poschodí Tate Modern. Malý Francúz, ktorý bol v Londýne na dovolenke spolu s rodinou, z nej dopadol na strechu na piatom poschodí múzea. Utŕžil pritom život ohrozujúce zranenia - zlomeniny chrbtice, nôh a ruky i krvácanie do mozgu.

Napriek tomu však prežil. Viac ako mesiac strávil v nemocníc v Británii, následne bol hospitalizovaný vo Francúzsku. V súčasnosti je už v domácej starostlivosti, pričom je odkázaný na invalidný vozík a 100 % príspevok na ošetrovné bude dostávať prinajmenšom do augusta 2022, informovala spravodajská stanica Sky News.

Braveryho právna zástupkyňa pred časom uviedla, že testy preukázali, že jej klient trpí autizmom, obsesívno-kompulzívnou poruchou a pravdepodobne aj poruchou osobnosti. Sudkyňa Maura McGowanová v piatok uviedla, že Bravery podľa znaleckého posudku predstavuje pre verejnosť "vážnu a bezprostrednú" hrozbu a samotným autizmom sa jeho útok nevysvetľuje.

Viac o téme: PádDoživotieSúd LondýnVeľká BritániaTate Modern
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu