Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zrážky nás potrápia aj na konci týždňa: V niektorých okresoch môžu viesť až k povodniam

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – V niektorých okresoch Žilinského a Trenčianskeho kraja môže počas piatka pršať, na východnom Slovensku a v niektorých okresoch stredného Slovenska sa zas môžu vyskytnúť búrky. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe.

V súvislosti s búrkami vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa, v niektorých okresoch v Košickom a Prešovskom kraji platí do polnoci, v Banskobystrickom a Žilinskom kraji do 20.00 h. V okresoch na severe Slovenska sa ojedinele očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 40 - 60 milimetrov.


Najlepšiu predpoveď počasia nájdete na predpovede.sk


„Vyskytnúť sa môžu aj búrky sprevádzané krátkodobými, ale intenzívnymi lejakmi, ktorých intenzita (v priebehu 30 minút) môže dosiahnuť 20 - 30 milimetrov,“ tvrdia meteorológovia. Výstraha prvého stupňa pred dažďom platí do soboty (20. 6.) do 6.00 h.

Zrážky nás potrápia aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Na severe krajiny v niektorých okresoch Žilinského a Trenčianskeho kraja meteorológovia vydali hydrologickú výstrahu prvého stupňa pred povodňou z trvalého dažďa. V okrese Prievidza zas platí hydrologická výstraha prvého stupňa pred povodňami.

Zrážky nás potrápia aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Viac o téme: PovodnePočasieBúrkyVýstrahaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu