Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hodí Kočnera cez palubu? Bývalá sudkyňa Miriam Repáková vypovedá na NAKA

Zadržaná sudkyňa Miriam Repáková
Zadržaná sudkyňa Miriam Repáková (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Miriam Repákovú obvinili začiatkom marca zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Prokurátor ju chcel spolu s ďalšími sudcami zadržanými počas akcie BÚRKA vidieť za mrežami väzobnej cely. Špecializovaný trestný súd rozhodol, že Repáková zostane na slobode. No a dnes, po dohode o spolupráci s políciu a prísľubu istých výhod už nefiguruje ani v konaní medzi ďalšími obvinenými sudcami.

Pred vyšetrovateľom NAKA bude dnes rozkrývať trestnú činnosť o ktorej má akúkoľvek vedomosť. Bývalú sudkyňu Miriam Repákovú predvolali na deviatu hodinu ráno na Národnú kriminálnu agentúru v Nitre. Práve tam totiž vyšetrujú kauzu, pre ktorú v marci tohto roku obvinili zadržali a obvinili 18 ľudí a z toho až 13 sudcov. Bývalú sudkyňu Repákovú spolu s bývalým sudcom Vladimírom Sklenkom vyčlenili na samostatné konanie a teda sú vyšetrovaní oddelene od ostatných obvinených.

Miriam Repáková je však na rozdiel od Vladimíra Sklenku obvinená, a to zo zneužívania právomocí verejného činiteľa. Stíhaná je preto, že ako sudkyňa Obchodného úseku na bratislavskom okresnom súde rozhodovala v prípade Technopolu a vyhovela Mariánovi Kočnerovi. V šifrovanej aplikácii Threema sa tiež našli správy medzi dnes už bývalou sudkyňou a Mariánom Kočnerom.

Za paragraf pre ktorý je Miriam Repáková stíhaná jej hrozí 4 až 10 rokov väzenia. Po rozhodnutí, že bude pri odhaľovaní trestnej činností spolupracovať s políciou sa dá očakávať výrazne nižší trest. Existuje totiž veľký predpoklad, že Repáková bude chcieť s prokurátorkou uzavrieť dohodu o vine a treste. Dnešný deň tak môže byť pre bývalú sudkyňu kľúčový. Podmienkou spolupráce s políciou a následných úľav je totiž vypovedať o všetkých trestných činoch o ktorých má vedomosť. 

Viac o téme: SudkyňaVýpoveďVyšetrovateľNAKAMiriam Repáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu