Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nová týždenná PREDPOVEĎ: Na slnečné dni pri bazéne to zatiaľ stále nevyzerá

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Máme za sebou ďalší týždeň, a to znamená, že vám prinášame tradičnú týždňovú predpoveď počasia. S príchodom júna sa mnoho zmenilo. Teploty v niektorých mestách vystúpili nad 30-tku len dnes, no celkovo bol začiatok júna skôr v znamení nižších teplôt a dažďa. Pozrime sa na to, či sa to tentokrát zmení.

Ešte pred týždennou predpoveďou stojí za zmienku spomenúť, že Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v priebehu nedele výstrahu voči búrkam. Tá sa dotýka aj pondelka a platiť bude platiť na úrovni I. stupňa pre celé územie Slovenska.

Línia búrok v nedeľu popoludní prechádza podľa informácií SHMÚ od severu na juh nad územím západného a stredného Slovenska. Najväčšie riziko ich výskytu je súčasnosti v regiónoch hornej Nitry a Tekova, pre ktoré meteorológovia vyhlásili zvýšený druhý stupeň výstrahy pred búrkami.

Výstrahy na pondelok
Zobraziť galériu (7)
Výstrahy na pondelok  (Zdroj: SHMÚ)

Od nedeľňajšieho popoludnia platí výstraha pred búrkami prvého stupňa pre celé Slovensko, búrková činnosť môže trvať až do pondelkového večera, na juhozápade platí výstraha do pondelkového rána.

Pondelok

Nad našim územím sa bude nachádzať rozsiahla oblasť nízkeho tlaku vzduchu. V nej sa bude nad našou oblasťou vlniť studený front. Bude oblačno až zamračené. Na viacerých miestach možno očakávať búrky a prehánky. Niekde dokonca aj s krúpami.

Najvyššia denná teplota dosiahne 23 stupňov Celzia.


<< Viac o počasí sa dozviete na stránke Predpovede.sk >>


Utorok

Pokračujúci nízky tlak vzduchu nad našou oblasťou. Možno očakávať aj vplyv nevýrazného studeného frontu. Naďalej bude oblačno, miestami možno očakávať prehánky alebo búrky.

Najvyššia denná teplota dosiahne 23 stupňov Celzia.

Streda

Tlaková níž sa začne približovať z juhovýchodu až juhu. Dôjde k rozpadu zvlneného studeného frontu. Na jasné počasie budeme môcť zabudnúť. Opäť príde dážď s ojedinelými búrkami. Bude však veľmi dusno.

Najvyššia denná teplota dosiahne 22 stupňov Celzia.

Štvrtok

Nad naše územie sa presúva vlhký vzduch a tiež plytká oblasť nízkeho tlaku. Opäť prevažne oblačné počasie. Búrky možno očakávať až v noci spolu s prehánkami a dažďom.

Najvyššia denná teplota dosiahne 24 stupňov Celzia.

Piatok

Až v posledný pracovný deň možno očakávať náznak zmeny. Z východu totiž pod vplyvom tlakovej níže začne prúdiť teplejší vzduch, no naďalej bude oblačno a prechodne zmenšená oblačnosť. Búrky a dážď už budú tiež len ojedinelé.

Najvyššia denná teplota dosiahne 25 stupňov Celzia.

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu