Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Slovensku hrozia búrky: Meteorológovia vydali výstrahu pred povodňami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V dôsledku aktuálnej búrkovej činnosti hrozia v okresoch na hornej Nitre povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu pred povodňou pre okresy Partizánske, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou a Zlaté Moravce, pričom v prípade tohto okresu platí zvýšená výstraha druhého stupňa.

"Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," uviedli meteorológovia v súvislosti s hydrologickou výstrahou platnou do 16.30 h.

Najlepšie predpovede nájdete TU.

SHMÚ vydal na utorok výstrahu pred búrkami sprevádzanými intenzívnymi lejakmi a nárazovým vetrom. S výnimkou severných okresov Kysúc, Oravy, Liptova a Spiša platí pre celé územie Slovenska, búrky sa môžu vyskytnúť až do večera.

Na Slovensku hrozia búrky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Nebezpečenstvo silných búrok aktuálne hrozí na juhu Banskobystrického a Nitrianskeho kraja. Pre okresy Levice, Banská Štiavnica, Krupina i Veľký Krtíš vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu 2. stupňa pred búrkami s krúpami.

"S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 - 50 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 70 - 90 km/h," približuje SHMÚ vo výstrahe s platnosťou do 18.00 h. Pre oblasti Novohradu, Hontu i Gemera na juhu Banskobystrického kraja SR vydal SHMÚ aj zvýšenú hydrologickú výstrahu pred možnými prívalovými povodňami.

Viac o téme: PovodneDážďBúrkyMeteorológoviaVýstrahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu