Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Malý Oskar už vidieť nebude, očká mu vypálili kyselinou: Polícia má v rukách páchateľa (16)

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

MALCOV - Ešte koncom roka 2019 otriasol Slovenskom prípad neuveriteľnej ľudskej krutosti. Došlo k nej v osade Malcov (okres Bardejov, pozn. red.), kde našli malého dezorientovaného psíka. Mal poranené oči, podľa prvotných informácií mu ich vypálili žieravinou alebo vylúpili.

Zabolí vás srdce! FOTO Psíkov kruto utýrali, smrť sa stala vykúpením: Desivé detaily prípadu spod Tatier

Po čase sa v súvislosti s týmto desivým počinom ozvala polícia. Na sociálnej sieti uviedli, že iba 16-ročný mladík smeruje pred súd. 

Oskarkovi niekto vypálil oči
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Pomoc pre zvieratká z Bardejova a okolia)

"Psa, ktorý dostal meno Oskar, našlo Občianske združenie Druhá šanca - Bardejov. Po podaní trestného oznámenia policajt Obvodného oddelenia PZ v Kurove začal trestné stíhanie. Profesionálna práca polície viedla k vzneseniu obvinenia a návrhu na podanie obžaloby za prečin týrania zvierat a to zvlášť krutým a surovým spôsobom konkrétnej osobe - mladistvému K. B. (narodený v roku 2004) z osady v obci Malcov," upresnili ochrancovia zákona.

Malý Oskar už vidieť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Ľudská krutosť nepozná hranice: FOTO Zúbožený pes deň po Vianociach, oči mu vypálili kyselinou

Prípadom sa zaoberal aj odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia PZ. Prokurátor sa s návrhom stotožnil a celá vec sa aktuálne nachádza na príslušnom okresnom súde.

Polícia opätovne vyzvala všetkých občanov, ktorí sú svedkami týrania zvierat, majú informácie o týraní zvierat alebo majú podozrenie z týrania zvierat, aby podali trestné oznámenie a toto protiprávne konanie im bezodkladne oznámili.

Našiel domov

Obrovským šťastím však je, že rozkošný Oskar si už našiel domov. Ako opísalo združenie Druhá šanca, stihol sa už zladiť so psími aj ľudskými priateľmi. "Novú rodinu chceme chrániť a preto nebudeme zverejňovať podrobnejšie informácie. Ďakujeme za pochopenie," dodali.

Viac o téme: PesTýraniePolícia Malcov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu