Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hromadnú bitku na východe ukončil až výstrel! FOTO Dav útočil lopatami a stoličkami

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook-Polícia SR)

KOŠICE - V pondelok vo večerných hodinách zasahovala polícia na východe Slovenska za obzvlášť dramatických okolností. Dôvodom boli nepokoje a nezhody medzi obyvateľmi v osadách na Spiši aj v Čiernej nad Tisou. Padol aj varovný výstrel do vzduchu.

Tak tomu sa povie búrlivá noc! Polícia informovala, že v pondelok večer policajné hliadky smerovali do osady v obci Rudňany v okrese Spišská Nová Ves, kde sa konflikt dvoch obyvateľov skončil s ťažkým, bodným poranením jedného z mužov. "Počas preverovania udalosti sa situácia vyhrocovala, napätie a emócie medzi miestnymi stúpali a hrozil fyzický konflikt medzi miestnymi obyvateľmi," uviedli ochrancovia zákona.

Hromadnú bitku na východe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

Rozvášnený, približne 200 členný dav, prevažne pod vplyvom alkoholu krotili aj policajti v Košiciach. "K použitiu donucovacích prostriedkov nedošlo. Podozrivý 55-ročný muž bol zadržaný na mieste a umiestnený do cely. Vyšetrovateľ začal v danej veci trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu," znelo vo vyjadrení polície.

„Vyzbrojení“ drevenými kolíkmi

Príslušníci zákona smerovali aj do mesta Čierna nad Tisou. Do sporu sa tu dostali dve rodiny, zjavne pod vplyvom alkoholu. "Jedna zo skupín „vyzbrojená“ drevenými kolíkmi, násadami od lopát a drevenými kusmi nábytku v rukách, sa vyhrážala ujmou na zdraví tej druhej. Situáciu sa snažili riešiť mestskí policajti," znel opis dramatickej scény.

Hromadnú bitku na východe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

Na rad potom prišli výzvy policajtov, ktorí chceli situáciu upokojiť. No rozvášnený dav na dohováranie nereagoval a obe skupiny sa začali k sebe približovať. "Nakoľko hrozilo, že dôjde k stretu rozvášnených skupín, jeden zo zakročujúcich policajtov použil hrozbu zbraňou," doplnila polícia s tým, že ani tento krok nezaúčinkoval.

"Keďže dav neupustil od útoku, útok bezprostredne hrozil, policajt použil varovný výstrel do vzduchu zo služobnej zbrane za účelom zaistenia bezpečnosti prítomných osôb a vlastnej bezpečnosti," dodala polícia. Až potom sa situácia upokojila. Polícia udalosť dokumentuje ako trestný čin výtržníctva.

Viac o téme: NepokojeOsadyVýchod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu