Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ľudská krutosť nepozná hranice: FOTO Zúbožený pes deň po Vianociach, oči mu vypálili kyselinou

Oskarkovi niekto vypálil oči kyselinou.
Oskarkovi niekto vypálil oči kyselinou. (Zdroj: FB/Pomoc pre zvieratká z Bardejova a okolia)

BARDEJOV - Neuveriteľná krutosť! Pracovníci občianskeho združenia z Bardejova boli privolaní k psikovi, ktorí sa túlal po ulici. Naskytol sa im však pohľad, ktorí nečakali ani v najhoršom sne. Psík mal obe oči vypálené kyselinou.

Obdobie Vianoc je pre väčšinu ľudí čas, ktorí venujú svojim najbližším. To však zrejme neplatí o človeku, ktorý sa kruto vyvŕšil na bezbrannom zvierati. Pracovníci občianskeho združenia Druhá šanca boli 25. decembra privolaní k psíkovi z Malcova pri Bardejove. 

"Psík s vypálenymi očkami žeravinou, zmätený a ubolený rukou človeka. Nenachádzame slová, nevieme sa zmieriť s touto krutosťou. Dali sme mu meno Oskar a zobrali ho do starostlivosti nášho združenia," informovalo združenie na sociálnej sieti s tým, že prosia o pomoc.

"Veľmi vás prosíme o informácie o ňom, možno ho niekto pozná, pripadne majiteľa alebo niekto videl alebo počul, kto a ako mu ublížil. Prosíme vás, pomôžte nám! Aj sukromne, anonymne," píše združenie. 

Vidieť už nebude

Oskarka zobrali na druhý deň aj na vyšetrenie očí na kliniku do Košíc. žiaľ, potvrdilo sa to, čo si pracovníci občianskeho združenia mysleli. Oskar má vypálené celé oči a už nikdy nebude vidieť.

"Dnes bol Oskar na vyšetrení očí na klinike UVLaF v Košiciach. Žiaľ, potvrdili našu diagnózu o vypálení očí žieravinou, a že tento stav bol spôsobený rukou človeka. Oskar má vypálené celé oči, potvrdilo to aj USG vyšetrenie, takže vidieť už nikdy nebude. Po preliečení a stabilizácii ho klinika prijme na “zošitie očných štrbín”. Veľké poďakovanie patrí UVLaF, oddelenie chirurgie, ortopédie, röntgenológie a reprodukcie za skvelý prístup a ústretovosť. O Oskarovi sa dozvedeli zo sociálnej siete a tak bol prednostne vyšetrený," napísali pracovníci. 

Viac o téme: PesTýranie zvieratBardejov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu