Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Zabolí vás srdce! FOTO Psíkov kruto utýrali, smrť sa stala vykúpením: Desivé detaily prípadu spod Tatier

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Zvierací ombudsman)

HUNCOVCE - Ďalší prípad, ktorý otriasol slovenskou verejnosťou, a ku ktorému vôbec nemuselo dôjsť! Dobrovoľníci z Československého kastračného programu pri návšteve osady pred dvomi dňami objavili telá dvoch psov. Obaja v tom čase ešte žili, no napokon sa ich zachrániť nepodarilo... Detaily prípadu spod Tatier skutočne trhajú srdce. Po tom, kto má zverstvo na svedomí, pátra polícia.

Upozornenie: Fotografie v článku nie sú vhodné pre slabé povahy.

Iniciatíva Zvierací ombudsman podáva spolu s Československým kastračným programom trestné oznámenie vo veci týrania dvoch psov v obci Huncovce v okrese Kežmarok. Informovala o tom hovorkyňa Zvieracieho ombudsmana Natália Babicová s tým, že oba psy vážnym zraneniam podľahli.

Keď je smrť vykúpením...

Podľa hovorkyne našiel ČSKP uplynulý pondelok v rómskej osade v Huncovciach dva nemecké ovčiaky, ktoré boli utýrané obzvlášť krutým spôsobom. Babicová opisuje, že jeden pes mal veľkú bodnú ranu v oblasti chrbta, ktorá bola pravdepodobne spôsobená sekerou.

Druhý pes mal taktiež hlbokú ranu, ktorá siahala od brucha až po semenníky. Rana bola značne zahnisaná a pes trpel výraznou podvýživou. Zvieratá museli veľmi trpieť. Polícia na sociálnej sieti opísala, že jeden zo psov sa nevedel ani postaviť. Druhému chceli podľa svedkov odrezať penis.

Oba psy boli napokon pracovníkmi ČSKP prevezené na veterinárnu kliniku do Popradu. Šťastný koniec sa však nekonal. Počas vyšetrenia sa u druhého psa preukázala trieštivá zlomenina panvy. Ovčiak, ktorý mal bodnú ranu v chrbte, uhynul počas operácie a druhého museli v dôsledku vážnych zranení a veľkých bolestí utratiť.

Prípadom sa zaoberá polícia

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Igor Pavlik potvrdil, že polícia sa týmto prípadom intenzívne zaoberá a v predmetnej veci začala trestné stíhanie vo veci prečinu týrania zvierat. Páchateľ doposiaľ nie je známy, no v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

„Aj napriek tomu, že sa s krutosťou páchanou na zvieratách stretávame často, prípad utýraných ovčiakov v Huncovciach považujeme za obzvlášť brutálny,“ konštatuje zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová.

Dodáva, že problém týrania zvierat musíme v spoločnosti riešiť komplexne. Základom je vzdelávanie a výchova detí v oblasti ochrany zvierat a prírody. Za mimoriadne kľúčové považuje aj zavedenie efektívnych trestov pre tyranov a ich uplatňovanie.

Zabolí vás srdce! FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Zvierací ombudsman)
Zabolí vás srdce! FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Zvierací ombudsman)
Zabolí vás srdce! FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Zvierací ombudsman)
Zabolí vás srdce! FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Zvierací ombudsman)

Máte informácie o tomto ohavnom zločine? Obráťte sa na políciu. Tá sama vyzýva občanov, ktorí sa stali svedkami týrania zvierat, majú informácie o týraní zvierat alebo majú podozrenie z týrania zvierat, aby podali trestné oznámenie a toto protiprávne konanie im bezodkladne oznámili.

Viac o téme: TýraniePsyHuncovceZvierací ombudsman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu