Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Naď potvrdil definitívny návrat Galka: Jeho presné pôsobenie je však ešte neurčené

Minister obrany Jaroslav Naď Zobraziť galériu (2)
Minister obrany Jaroslav Naď (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) po pondelkovom zasadnutí vlády potvrdil, že bývalý šéf rezortu Ľubomír Galko opäť pôsobí na ministerstve. Nevylúčil, že by Galko mohol viesť Letecké opravovne Trenčín (LOTN) alebo iný podnik ministerstva. Naď rozhodne o Galkovej budúcnosti v rezorte po bezpečnostných previerkach.

O Galkovom návrate sme vás exkluzívne informovali ešte minulý týždeň. "Vôbec nevylučujem ani to, že ho využijem aj pri riadení podnikov ako takých, či to budú letecké opravovne alebo nejaký iný podnik, to sa ešte rozhodnem," vyhlásil Naď. Podotkol, že nech sa s Galkom spájajú akékoľvek kauzy, nikto nemôže spochybňovať to, že bojoval proti korupcii a netransparentnosti. "A práve takéhoto človeka v rezorte potrebujem," skonštatoval minister.

Naď potvrdil definitívny návrat
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


EXKLUZÍVNE Veľký návrat politického dôchodcu: Galko má flek na obrane, majú ho vymenovať za šéfa


Letecké opravovne Trenčín sa dostali podľa Naďa za bývalých manažmentov do "absolútne katastrofálnych čísel". Deklaroval preto v podniku zmeny, ktoré povedú k transparentnosti. Napríklad šéf LOTN sa má vyberať na základe výberového konania.

Galko pôsobil ako minister obrany za stranu SaS počas vlády Ivety Radičovej. Z funkcie ho odvolali pre kauzu odpočúvania novinárov spojenú s vtedajším Vojenským obranným spravodajstvom (VOS). Po konflikte v SaS Galko spolu s viacerými tvárami od "sulíkovcov" odišiel. V tohtoročných parlamentných voľbách neúspešne kandidoval za Demokratickú stranu, ktorá vo voľbách získala 0,14 percenta hlasov.

Viac o téme: Ľubomír GalkoJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu