Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Podpora obranného priemyslu zo strany ministerstva obrany je mimoriadne dôležitá, tvrdí Baška

Jaroslav Baška
Jaroslav Baška (Zdroj: SITA/Tomáš Somr)

BRATISLAVA - Je veľmi dôležité, aby Ministerstvo obrany (MO) SR podporovalo v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) tie firmy, ktoré majú čo povedať do obranného priemyslu. Po štvrtkovom stretnutí s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽaNO) to povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

„Práve v Trenčianskom kraji je stále ešte najviac spoločností, ktoré spolupracujú s rezortom obrany. Aj vďaka objednávkam od ministerstva obrany sa v týchto spoločnostiach udržiavajú pracovné miesta v regióne. Problémy boli, sú aj budú, ale tie problémy sú na to, aby sa riešili. Pevne verím, že MO urobí v budúcnosti také kroky, aby tie spôsobilosti, ktoré potrebujú ozbrojené sily, boli zachované aj v týchto spoločnostiach,“ zdôraznil Baška.

Podľa ministra obrany je obranný priemysel v Trenčianskom kraji mimoriadne silný. „Spoločne urobíme všetko preto, aby sme pomohli obrannému priemyslu na Slovensku, aby sme zabezpečili čo najvyššiu zamestnanosť a prosperitu týchto spoločností, ktoré sú veľmi dôležité,“ doplnil Naď.

Viac o téme: PodporaMinisterstvo obranyPriemyselJaroslav Baška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu