Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Akcia Dobytkár prináša svoje ovocie: NAKA obvinila muža, ktorý zobral 50-tisícový úplatok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinili počas akcie Partneri z prečinu nepriamej korupcie osobu M. K., ktorá mala prijať úplatok 50.000 eur v hotovosti a je stíhaná v kauze Dobytkár. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Portál Aktuality.sk uvádza, že ide o bývalého šéfa sekcie rozvoju vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Mareka K.

"Obvinený si mal začiatkom roka 2019 od zástupcu spoločnosti, ktorá mala na Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA) podanú žiadosť o nenávratný finančný príspevok (NFP), vyžiadať finančnú hotovosť vo výške 100.000 eur," informujú policajti.

NAKA považuje túto sumu ako úplatok za to, že obvinený zabezpečí podpísanie zmluvy. Tá bola podľa policajtov napokon aj podpísaná, za čo mal Marek K. prijať úplatok vo výške 50.000 eur v hotovosti.

NAKA doposiaľ informovala, že v rámci akcie Dobytkár išlo o úplatky v hodnote približne 10 miliónov eur. Doteraz bolo vo veci obvinených 19 fyzických a päť právnických osôb z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Väzobne je stíhaných šesť osôb vrátane Mareka K.

Viac o téme: AkciaKorupciaObvinenie SlovenskoNAKADobytkár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu