Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Zásah NAKA v Malackách: VIDEO Zadržať mali primátora Říhu

Juraj Říha Zobraziť galériu (2)
Juraj Říha (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

MALACKY - Národná kriminálna agentúra aktuálne zasahuje v Malackách, kde dokumentuje korupčnú trestnú činnosť. Počas akcie s krycím názvom Staviteľ zadržali policajti dve osoby, a to J. Ř. a M. L. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Prvé iniciálky majú podľa našich informácií patriť samotnému primátorovi mesta, druhé spoločníkovi developerskej firmy.

Začiatkom roka mal podľa polície zástupca mesta Malacky ponúknuť cez sprostredkovateľa úplatok developerskej spoločnosti. V tomto prípade nešlo o peniaze, ale o "výmenný obchod".

"Developer čakal na vydanie kolaudačného rozhodnutia v prípade jeho bytového domu. Všetky zákonom stanovené podmienky splnil. Napriek tomu mal zástupca mesta developerovi ponúknuť bezproblémové a urýchlené kolaudačné rozhodnutie za splnenia ešte jednej podmienky," spresnila polícia.      

AKTUÁLNE: PROTIKORUPČNÝ ZÁSAH NAKA V MALACKÁCH🚨 V Malackách národná kriminálna agentúra dokumentuje korupčnú trestnú...

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Utorok 12. mája 2020

Za vydanie kladného stanoviska mal na oplátku žiadať, že developer svojím vplyvom zabezpečí na okresnom dopravnom inšpektoráte vydanie kladného stanoviska v prospech mesta Malacky v súvislosti s výstavbou multifunkčnej haly mestom. "V tomto prípade aj napriek nesplneniu zákonných podmienok na jeho vydanie," podotkla polícia.

Policajný vyšetrovateľ momentálne realizuje procesné úkony. O ďalšom postupe bude polícia informovať.

Z korupcie je podozrivý primátor

Podľa našich informácií má byť medzi zadržanými primátor mesta Malacky Juraj Říha. Pod iniciálkami M. L. sa podľa Trendu skrýva spoločník developerskej firmy LGR Mário Longauer.

Spoločnosť v Malackách realizuje projekt Severin. Jeho súčasťou majú byť kancelárie aj obchodná pasáž. Na komerčný projekt nadväzuje aj investícia mesta. To má v centre postaviť podzemné garáže aj námestie. Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: ZásahKorupciaMalackyNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu