Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Premiér Matovič kritizuje koaličného partnera SaS a pripomína mu zodpovednosť

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Predseda vlády SR Igor Matovič kritizoval na sociálnej sieti svojho koaličného partnera SaS. V súvislosti s aktivitami jej štátnych tajomníkov jej pripomína zodpovednosť.

„Vypisovať výzvy vlastnej vláde a zároveň byť v nej štátny tajomník, je úlet. Huckať ľudí do protestov voči rozhodnutiu, s ktorým súhlasili ministri vlastnej strany, je rovnako úlet,“ uviedol premiér. Matovič si myslí, že má vláda unikátnu možnosť splniť sľuby, avšak varuje pred sabotovaním krokov vlastnej vlády.

„Od volieb nenastal deň, keď by niekto z SaS necítil nutkanie si kopnúť do vlastnej vlády v snahe byť za pekného, ... verím, že sa takého dňa raz dožijem,“ uviedol Matovič. Zároveň sa poďakoval ministrom a poslancom z koaličného Sme rodina, ktorí sa podľa neho ani náznakom nesnažia populisticky robiť politiku na úkor celku či svojich partnerov.

Sulík chce, aby sa koalícia viac venovala komunikácii dovnútra než cez médiá

Predseda koaličnej SaS Richard Sulík navrhuje, aby sa koalícia viac venovala internej komunikácii než odkazom cez média. Reagoval tak na status Igora Matoviča na sociálnej sieti. Zároveň chce, aby si premiér zachoval rovnaké morálne nároky na svojich nominantov. „Na výmenu názorov a komunikáciu premiéra s členmi vlády nie je Facebook ideálna platforma. Prekvapuje nás, že Igor Matovič len včera vyzýval, aby sme si neodkazovali cez sociálne siete, a už dnes to sám robí,“ uviedol Sulík. Chcel by, aby koalícia viac komunikovala dovnútra než cez médiá.

Predseda SaS by tiež ocenil rovnaké morálne nároky na svojich nominantov, aké mal premiér pred voľbami. Denník Sme minulý týždeň upozornil na nomináciu Anny Bilecovej na post generálnej tajomníčky služobného úradu ministerstva vnútra a jej prepojenie na obvineného v kauze podvodov s DPH. Ministrovi vnútra SR Romanovi Mikulcovi stačí jej ubezpečenie a prísľub, že pôjde na detektor lži. Premiér avizoval, že bude o nominácii s ministrom hovoriť.

Viac o téme: Igor MatovičSaSOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu