Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dokazovanie v prípade vraždy bosa takáčovcov Jána Takáča je ukončené

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Dokazovanie v prípade vraždy bosa bratislavskej skupiny takáčovcov Jána Takáča z roku 2003 bolo ukončené. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

"Vyšetrovateľ vyrozumel procesné strany o skončení vyšetrovania a o možnosti oboznámiť sa s výsledkami dokazovania. Po realizácii týchto úkonov bude spis predložený prokurátorovi na ďalší procesný postup," uviedol ďalej hovorca.

Z vraždy bol v marci 2017 obvinený ďalší bratislavský bos Juraj Ondrejčák alias Piťo, ktorý si aktuálne odpykáva 16-ročný trest odňatia slobody. Spolu s ním polícia vtedy obvinila jeho podriadených zo skupiny piťovcov. Pôvodne bolo trestné stíhanie vo veci vraždy Takáča v roku 2007 prerušené. Vo februári 2017 bol zabezpečený dostatok podkladov, aby vyšetrovateľ mohol začať trestné stíhanie.

Takáča zastrelili pri nastupovaní do auta koncom júla 2003 na bratislavských Kramároch. Bol sám, bez ochranky a rozstrieľali ho 15 ranami. Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Po smrti zakladateľa skupiny Takáča, zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci sa stal údajným bosom skupiny Ľubomír K. alias Kudla. Popri skupinách sýkorovcov, piťovcov a slobodovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu skupinu operujúcu v rámci hlavného mesta. Na Ľubomíra K. podal nedávno prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu z objednania si úkladnej vraždy podnikateľa Romana Krajčiho v roku 2006. Krajčiho rozstrieľalo vražedné komando sátorovcov na čele s bosom Ľudovítom Sátorom a jeho pravou rukou, odsúdeným viacnásobným vrahom Zsoltom Nagyom alias Čontym. Ľubomír K. je od konca novembra 2019 právoplatným rozhodnutím Najvyššieho súdu (NS) SR stíhaný väzobne. Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) ho zadržali 2. novembra v rámci akcie Lyžiar.

Viac o téme: PrípadDokazovanieSúd Ján Takáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu