Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Spišskom Bystrom vládne strach: COVID-19 potvrdili u starčeka (98) v domove, záhada okolo nákazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SPIŠSKÉ BYSTRÉ - Zopakuje sa hrozivý scenár z Pezinka? Koronavírus potvrdili aj u 98-ročného starčeka z Domova sociálnych služieb v Spišskom Bystrom pri Poprade. Pacienta previezli do nemocnice, kde bojuje o život. Záhadou však zatiaľ zostáva, kde presne sa muž nakazil.

Seniora previezli do nemocnice v Prešove, kde je podľa medializovaných informácií napojený na pľúcnu ventiláciu. Jeho stav je vážny. Nie práve najlepšou správou je, že bol v kontakte s približne dvadsiatimi ďalšími seniormi. Tí čakajú na testovanie a momentálne sú v karanténe. Informovala o tom televízia TA3 s odvolaním sa na agentúru SITA.

KORONAVÍRUS Situácia v Pezinku je kritická: Padla prvá hlava! Nákaza aj v ďalšom zariadení

Otázkou však zostáva, kde sa muž nakazil. Manažér DSS v Spišskom Bystrom Filip Dovalský totiž uviedol, že nik v zariadení nemá pozitívnu cestovateľskú anamnézu. Domov sociálnych služieb bol navyše zatvorený už týždeň predtým, ako prišlo nariadenie od vlády. 

Doterajšie stopy však, zdá sa, smerujú do jednej z podtatranských nemocníc. Pred dvoma týždňami bol pozitívne testovaný klient ošetrený na urologickom oddelení. V zariadení sú presvedčení o tom, že muž sa mohol nakaziť práve vtedy.

Televízia JOJ navyše v piatok informovala, že nemocnica v Poprade hlási šesť pozitívnych prípadov koronavírusu u svojho personálu. Hovorkyňa ale nekonkretizovala, či ide o lekárov, zdravotné sestry alebo pomocný personál.

"Zo zariadenia v Spišskom Bystrom zatiaľ nemáme hlásené žiadne príznaky ochorenia COVID-19 u ďalších klientov a testy sa odporúčajú až na piaty deň od posledného kontaktu s nakazeným," vyjadrila sa hlavná epidemiologička Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Poprade Mária Pompová. Dodala, že personál aj klienti zariadenia sú momentálne izolovaní. Platí aj zákaz návštev. V karanténe sú všetci, ktorí prišli do kontaktu s nakazeným seniorom.

Viac o téme: NákazaDSSKoronavírusSpišské Bystré
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu