Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Spišskom Bystrom hospitalizovali ďalších infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SPIŠSKÉ BYSTRÉ - V súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19 u jedného z klientov zariadenia sociálnych služieb Seniorpark v Spišskom Bystrom sú v nemocnici hospitalizovaní ďalší traja klienti a jedna klientka, ktorá je dialyzovaná s účelom preventívneho testovania. Potvrdila to riaditeľka Seniorparku Adela Dovalovská.

Prvý prípad bol potvrdený tento týždeň u viac ako 90-ročného muža, v súčasnosti je hospitalizovaný v prešovskej nemocnici. "Klient bol jedným z dvoch, ktorí boli 31. marca prevážaní sanitkou na urologickú ambulanciu do nemocnice v Poprade," uviedla Dovalovská. Klientov, s ktorými prišiel do styku, otestujú. "Jeden z klientov hospitalizovaný vo štvrtok (16. 4.) s horúčkou je druhým z klientov, ktorí navštívili spomínanú urologickú ambulanciu," povedala Dovalovská. Doplnila, že ostatní klienti v zariadení nevykazujú známky ochorenia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.

V zariadení zaviedli protiepidemické opatrenia podľa nariadení hygienikov, VÚC, ministerstva práce sociálnych vecí rodiny a ministerstva zdravotníctva. "Niektoré sme zaviedli podľa vlastného uváženia ešte niekoľko dní skôr, ako vyšlo samotné nariadenie," skonštatovala Dovalovská. Zároveň sa poďakovala všetkým, ktorí zariadeniu pomáhajú. O 34 klientov sa v Seniorparku stará 24 zamestnancov. Klienti sú aktuálne izolovaní a platí zákaz návštev.

Viac o téme: HospitalizáciaKlientiSenioriKoronavírusSpišské Bystré
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu