Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Blanár zvolá zahraničný výbor, chce poznať dôvody zastavenia repatriácie

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda Zahraničného výboru Národnej rady (NR) SR Juraj Blanár (Smer-SD) zvolá počas stredajšieho (1. 4.) zasadnutia parlamentu výbor. Pýtať sa chce na dôvody zastavenia repatriácie slovenských občanov. Informoval o tom Blanár s tým, že bude žiadať o účasť na výbore aj ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), ktorý je dočasne poverený riadením rezortu diplomacie.

"Počas zajtrajšieho avizovaného zasadnutia parlamentu zvolám rokovanie Zahraničného výboru NR SR, aby sme sa bezodkladne oboznámili s dôvodmi zastavenia repatriácie slovenských občanov. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky totiž avizuje, že posledným dátumom, kedy sa postará o svojich obyvateľov v cudzine, je 2. apríl 2020," skonštatoval Blanár.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

O účasť na výbore podľa vlastných slov požiada Sulíka aj preto, aby poslancom predložil informácie o tom, ako sa štátne orgány postarali o slovenských občanov v zahraničí. Vedieť chce, koľkých sa im podarilo dostať naspäť na Slovensko a čo čaká všetkých tých, ktorí sú zatiaľ mimo Slovenska.

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Martin Klus (SaS) informoval, že rezort diplomacie prestáva od polnoci 2. apríla prijímať žiadosti o registrácie občanov SR v zahraničí, ktorí majú záujem o repatriáciu. Samotné repatriácie budú podľa Klusa v závislosti od kapacity karanténnych centier ešte určitý čas dobiehať.

Viac o téme: Juraj BlanárRepatriáciaZahraničný výbor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu