Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Bielorusko má prvú obeť epidémie nového koronavírusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MINSK - Bieloruský prezident Alexander Lukašenko v utorok informoval o smrti pacienta, ktorý bol pozitívne testovaný na nový koronavírus. Ide o prvý potvrdený prípad úmrtia na komplikácie vyvolané koronavírusom, informovala agentúra BelTA.

Podľa pondelkovej bilancie v Bielorusku evidujú 152 potvrdených prípadov nákazy. Bieloruský prezident v uplynulých dňoch zaujal svojimi návodmi na riešenie epidemiologickej situácie - vyhlásil napríklad, že koronavírus lieči vodka a sauna. Krajiny, ktoré v snahe pribrzdiť šírenie koronavírusu obmedzili pohyb svojich občanov mimo ich domova, Lukašenko kritizoval s tým, že vyvolávajú psychózu. Varoval tiež, že panika môže byť ničivejšia než samotná nákaza.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Lukašenko zároveň Bielorusom odporučil, aby zachovali pokoj a pracovali napríklad na poli. "Traktor vylieči každého. Polia vyliečia všetkých," povedal 65-ročný prezident. Lukašenko tiež uviedol, že "prílišná karanténa" nefunguje, prisľúbil však, že bieloruské úrady budú testovať každého, kto prišiel do kontaktu s nakazeným.

Viac o téme: ObeťEpidémiaBieloruskoAlexander LukašenkoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu