Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO obrovskej tragédie na Orave! Zdemolované auto v strome, mŕtveho vodiča (†21) našiel cestár

Tragická nehoda na Orave. Zobraziť galériu (3)
Tragická nehoda na Orave. (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

ORAVSKÁ POLHORA - Žilinská polícia v utorok informovala o ďalšom obrovskom nešťastí na slovenských cestách. K tragédii došlo za obcou Oravská Polhora. Vyhasol život len 21-ročného muža. Čo presne nešťastiu predchádzalo je momentálne predmetom vyšetrovania.

Mrazivé sú aj okolnosti, za akých našli havarované vozidlo. Ako opísala polícia, v skorých ranných hodinách ho zbadal vodič cestárskeho auta na ceste I/78 neďaleko štátnej hranice s Poľskom. Bolo zdemolované a nachádzalo sa v strome, do ktorého narazilo.

Tragická nehoda na Orave.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

V aute sedel vodič, ktorý však už nejavil známky života. Privolaní záchranári mohli už len skonštatovať smrť. 

Podľa neskoršieho vyjadrenia žilinského policajného hovorcu Radka Moravčíka došlo k nehode v noci z pondelka na utorok. "Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 21-ročný vodič (z okresu Námestovo) viedol osobné motorové vozidlo Volkswagen Passat v smere od štátnej hranice s Poľskou republikou na obec Oravská Polhora. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom vpravo mimo vozovku, kde narazil do stromu," informoval.

Tragická nehoda na Orave.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

Moravčík tiež dodal, že u nebohého vodiča bude vykonaná pitva. "Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uzavrel.

Polícia aj v súvislosti s touto nehodou apeluje na ostatných vodičov, aby napriek jarným slnečným lúčom nezabúdali, že povrch ciest môže byť stále zradný. "Mementom sú aj tieto fotografie z miesta dopravnej nehody. Polícia opakovane vyzýva k zodpovednosti nielen vodičov, ale všetkých občanov," uviedli ochrancovia zákona.

Viac o téme: NehodaTragédiaSmrťOravská Polhora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu