Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Primátorka Prešova je v karanténe: Bola na pracovnej ceste v Bruseli, má zápal pľúc

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová Zobraziť galériu (2)
Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

PREŠOV - Ako na celom Slovensku, aj v Prešove platia preventívne opatrenia v súvislosti s ochorením nového koronavírusu Covid-19. Podľa slovenského portálu Korzár SME má byť však primátorka krajského mesta práceneschopná, pričom predtým bola na pracovnej ceste v Bruseli.

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová (KDH) je práceneschopná, leží doma so zápalom pľúc. Informoval o tom portál Korzár SME„Je pod drobnohľadom lekárov,“ povedal pre Korzár zástupca Vladimír Feľbaba, ktorý však nemá informácie o tom, že by mal zdravotný problém Turčanovej nejako súvisieť s pandémiou koronavírusu.

Ako však ďalej informuje portál, primátorka bola nedávno na služobnej ceste v Bruseli. Okrem toho ale dodáva, že zdravotné ťažkosti mala už pred touto cestou. Napriek tomu, že je Turčanová práceneschopná, úrad podľa viceprimátora funguje ako doteraz a s primátorkou sú v dennom kontakte.

Andrea Turčanová
Zobraziť galériu (2)
Andrea Turčanová  (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

Opatrenia v meste Prešov

Mesto Prešov v súvislosti so zabránením šíreniu nového koronavírusu uzatvára od pondelka (16. 3.) do piatka (20. 3.) pre verejnosť hlavnú pokladnicu Mestského úradu (MsÚ) na Jarkovej ulici. Informovala o tom tlačová referentka MsÚ Lenka Šitárová.

"Dane a poplatky na rok 2020 budú ľudia platiť v júni 2020, až po doručení rozhodnutia. Nedoplatky je možné uhradiť prostredníctvom internet bankingu, vkladom v banke či poštovou poukážkou," uviedla Šitárová.

Mesto Prešov zrušilo aj plánované termíny občianskych slávností - uvítania detí do života a životných jubileí. Oslavy sa podľa Šitárovej zatiaľ predbežne presúvajú na 30. apríla, postupovať však budú v závislosti od aktuálnej situácie.

Podateľňa na Hlavnej ulici je od pondelka občanom k dispozícii v čase od 8.00 h do 11.00 h. Jednotlivé oddelenia úradu môžu občania kontaktovať telefonicky alebo elektronicky prostredníctvom e-mailovej adresy podatelna@presov.sk. "Mesto žiada občanov, aby do podateľne prichádzali iba v nevyhnutných prípadoch a za podmienky, že sú úplne zdraví a nepociťujú žiadne príznaky ochorenia," dodala Šitárová.

Viac o téme: KaranténaPrešovKoronavírusAndrea Turčanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu