Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Podnikateľom musíme poskytnúť viac času, tvrdí SaS o pripravovaných opatreniach

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

BRATISLAVA - Prichádzajúca nová vláda už pracuje na opatreniach, ktoré majú pomôcť podnikateľom prekonať nepriaznivé dopady šírenia koronavírusu. Ako uviedol Ondrej Šprlák z komunikačného oddelenia SaS, ktorá by mala v novom kabinete obsadiť v osobe predsedu strany Richarda Sulíka post ministra hospodárstva a prvého podpredsedu vlády pre ekonomiku, momentálne o opatreniach rokujú. Prioritou ale bude podnikateľom poskytnúť čas.

"Nové vedenie ministerstva hospodárstva určite nadviaže na opatrenia pripravované súčasným vedením, pričom pripravujeme ďalšie opatrenia. Cieľom je dať podnikom a podnikateľom viac času, aby mohli preklenúť obdobie drastického poklesu tržieb, aj za cenu zvýšenia deficitu. Treba však zdroje využívať efektívne," uviedol Šprlák.

Liberáli si podľa neho určite vedia v tejto situácii predstaviť prijatie opatrení týkajúcich sa zákonných termínov, najmä daňových priznaní k dani z pridanej hodnoty a dani z príjmov, či prijatie oparení, ktoré znížia tlak na cash-flow firiem. A to napríklad v súvislosti s odvodmi či platbami daní. "Taktiež sa budeme inšpirovať aj najlepšími možnými opatreniami prijatými v iných členských krajinách Európskej únie v súvislosti s koronavírusom," dodal.

Viac o téme: PodnikateliaSlovenskoSaSRichard SulíkKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu