Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Ustanovujúca schôdza Národnej rady: Poslanci by mali byť s rúškami a rukavicami

Poslanci prichádzajú na mimoriadne rokovanie vlády
Poslanci prichádzajú na mimoriadne rokovanie vlády (Zdroj: Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR/Viliam Šuška)

BRATISLAVA - Ustanovujúca schôdza parlamentu sa uskutoční za prísnych hygienických opatrení v súvislosti s koronavírusom. Poslanci predpokladajú, že sa budú v budove Národnej rady SR pohybovať v ochranných rúškach a zrejme aj v rukaviciach.

„Zatiaľ nie sú žiadne aktuálne informácie ku schôdzi. Do 30. marca musí byť. Možno prebehne za prísnych hygienických podmienok, to znamená ochranné rúška a rukavice,“ povedal poslanec Smeru - sociálnej demokracie (Smer-SD) Erik Tomáš. Podľa poslanca zvoleného za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Ondreja Dostála priebeh schôdze bude štandardný „až na technické okolnosti“.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Termín ustanovujúcej by mala oznámiť prezidentka Zuzana Čaputová dnes po stretnutí s budúcim premiérom Igorom Matovičom a dosluhujúcim predsedom vlády Petrom Pellegrinim (Smer-SD). Neoficiálne sa hovorí o tom, že schôdza by sa mohla uskutočniť ešte tento týždeň alebo začiatkom budúceho týždňa. Podľa ústavy ustanovujúcu schôdzu Národnej rady SR zvoláva prezident tak, aby sa uskutočnila do 30 dní od vyhlásenia výsledkov volieb.

Zatiaľ sa nevie, či na schôdzi budú v poslaneckej snemovni prítomní aj novinári alebo bude možné schôdzu sledovať cez online prenos na internete. Kancelária Národnej rady SR minulý týždeň vo štvrtok oznámila, že vzhľadom na mimoriadnu situáciu v súvislosti so šírením ochorenia Covid-19 je budova parlamentu v núdzovom režime. Vstup je povolený len oprávneným osobám, zamestnancom kancelárie parlamentu a poslancom.

Viac o téme: RúškaRukaviceUstanovujúca schôdzaNR SRKoronavírusNárodná rada Slovenskej republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu