Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Starosta opísal škandalózne kroky úradov: Učiteľky sa o svojej chorobe dozvedeli z TV

Starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren Zobraziť galériu (2)
Starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Po štvrtkovom zasadnutí ústredného krízového štábu informoval predseda vlády SR Peter Pellegrini o nových nakazených. Starosta Ružinova však neveril vlastným očiam. Bezmocnosť opísal v statuse na Facebooku.

Väčšina mala podľa slov Pellegriniho kontakt s nakazenou osobou. "Pacienti sú identifikovaní a nachádzajú sa v Bratislave," uviedol. Komentoval tiež, že medzi novými prípadmi sa nachádza napríklad osoba či osoby, ktoré boli v USA. Po jeho tlačovej konferencii reagoval na sociálnej sieti aj starosta Ružinova Matej Chren.

KORONAVÍRUS ONLINE Na Slovensku platí mimoriadna situácia: 6 nových prípadov, Pellegrini prezradil detaily

"Po tlačovej besede krízového štábu nedokážem odpísať na všetky správy a odpovedať na všetky telefonáty. Tu je preto krátky prehľad toho, čo vieme o výskyte koronavírusu v Ružinove: 1. Nemáme ŽIADNE OFICIÁLNE INFORMÁCIE od žiadnych štátnych úradov. Všetky informácie si musíme zháňať sami, volať priamo testovaným ľuďom," napísal Chren. 

Chren ďalej tvrdí, že testovaní ľudia nemajú žiadne informácie. "Je to hrozné, ale o tom, že sú pozitívni, sa dozvedajú z tlačovky predstaviteľov vlády, nikto im nevolal. Kolegyne sa len domnievajú, že sú to ony, podľa roku narodenia a práce," píše starosta.

Podľa neho je podľa roku narodenia, ktorý spomínal premiér, druhým potvrdeným prípadom nákazy pani upratovačka z rovnakej škôlky, ktorá je hospitalizovaná už od utorka. "Podľa rokov narodenia, ktoré spomínal premiér, sú ďalšími dvoma potvrdenými prípadmi nákazy dve panie učiteľky zo škôlky," dedukuje Chren.

V karanténe je aj riaditeľka

V domácej karanténe je ešte aj riaditeľka zo škôlky, jej rok narodenia však nebol spomínaný. "Opakujem, zatiaľ sú to predbežné informácie, ktoré sme zhromaždili vlastným pátraním a spolu s pani riaditeľkou MŠ, na oficiálne potvrdenie stále čakáme, ani naše učiteľky a pani riaditeľku doteraz s výsledkami ich testov nikto nekontaktoval. Nechcem sa ani pokúšať vžiť do ich kože," napísal Chren.

Dobrou správou však je, že podľa správ priamo z komunity predajcov, predajkyňa oblečenia z Miletičky bola prepustená z nemocnice s negatívnym nálezom. "Po dnešnej dezinfekcii trhovisko preto od soboty môžeme otvoriť, avšak LEN pre potravinový tovar (ovocie, zelenina, potraviny), prevádzkam reštaurácií, ktoré nie sú zakázané v rámci mimoriadnych nariadení vlády, budú skrátené otváracie hodiny max. do 18.00," dodal Chren. 

Viac o téme: OpatreniaPanikaBratislavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu