Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vodiči bratislavskej MHD dostávajú dezinfekčné prostriedky

Bratislavský kraj spoločne s dopravcom Slovak Lines od dnešného dňa zvyšuje početnosť dezinfekcie MHD Zobraziť galériu (9)
Bratislavský kraj spoločne s dopravcom Slovak Lines od dnešného dňa zvyšuje početnosť dezinfekcie MHD (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - V bratislavskej hromadnej doprave vodiči postupne dostávajú dezinfekčné prostriedky, gél na ruky spolu s utierkami, a tiež dezinfekčný prostriedok na madlá i dopytové tlačidlá, ktorý môžu využívať počas služby. Dezinfekciou sú vybavení aj revízori. Uviedla to hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

V rámci preventívnych opatrení pred šírením nového koronavírusu DPB zabezpečil pri vstupoch do vozovní a výpravní dezinfekciu na ruky pre všetkých zamestnancov. Dezinfekciou sú vybavené aj sociálne zariadenia pre vodičov.

Dezinfekcia sa vo vozidlách podľa Volfovej vykonáva štandardne každý deň špeciálnym prípravkom najmä na madlách a tyčiach a raz mesačne sa dezinfikuje celý interiér vozidla, čiže aj podlaha, okná, či stropy. "Podnik však v súčasnosti zvýšil periodicitu komplexnej dezinfekcie na dvakrát mesačne s najväčším zreteľom na madlá a dopytové tlačidlá a upratovacej spoločnosti nariadil, aby zvýšili dávky dezinfekcie nad hygienický štandard," spresnila.

Bratislavský kraj spoločne s
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Dopravný podnik tiež vyhlásil súťaž na špeciálnu dezinfekciu so zosilnenými účinkami pre všetky vozidlá mestskej hromadnej dopravy (MHD). Víťazný uchádzač od soboty (7. 3.) zabezpečuje celoplošnú dezinfekciu všetkých vozidiel MHD metódou zahmlievania a na báze dezinfekčnej látky s obsahom striebra. Vydezinfikované budú všetky autobusy, električky a trolejbusy.

Vodiči MHD majú podľa Volfovej na zastávkach automaticky otvárať všetky dvere na nových električkách, všetkých autobusoch a trolejbusoch, aby sa znižovala potreba kontaktu cestujúcich s povrchmi v hromadných dopravných prostriedkoch. Pri zastávkach na znamenie je naďalej nutné vyslať vodičovi znamenie.

Viac o téme: DezinfekciaVodičiBratislavaMHDKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu