Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Podľa Úradu verejného zdravotníctva nie je nutné pristúpiť k uzatvoreniu ďalších škôl a škôlok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Peter Rusko)

BRATISLAVA - Podľa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Bratislave nie je z epidemiologického hľadiska nutné pristúpiť k uzatvoreniu ďalších škôl a škôlok.

Rozhodnutie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), hlavného mesta SR Bratislava a jej mestských častí však berú na vedomie. Hlavný hygienik SR Ján Mikas tak reagoval na zatvorenie škôl a škôlok, ktoré dnes avizoval bratislavský primátor Matúš Vallo. Ako ďalej informovala hovorkyňa ÚVZ Daša Račková, úrady verejného zdravotníctva takisto dôrazne odporúčajú, aby sa študenti počas prerušenia školského vyučovania vyvarovali návštevám hromadných podujatí a miest s veľkým počtom ľudí.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave pre potvrdené prípady ochorenia Covid-19 nariadil karanténne opatrenia a prerušil výchovno-vzdelávací proces na Cambridge International School v Bratislave, v Materskej škole Prešovská 28 a v jej elokovanom pracovisku na Palkovičovej 11/A od 09.marca do 22.marca.

Karanténne opatrenia a prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu nariadili od 09. marca do 15. marca aj na Strednej odbornej škole masmediálnych a informačných štúdií, Kadnárová 7, a to v súvislosti s výskytom ochorenia Covid-19 u priateľa študentky navštevujúcej toto zariadenie.

Bratislava v spolupráci s mestskými časťami prerušila prevádzku v materských, základných a stredných školách na päť dní. Na dnešnom brífingu o tom informoval primátor hlavného mesta Matúš Vallo. „Od zajtra (utorka 10. marca) prerušujeme prevádzku na päť dní,“ povedal primátor. Opatrenie prijal primátor hlavného mesta po dohode s predsedom BSK Jurajom Drobom a starostami mestských častí.

Viac o téme: ŠkolyŠkôlkyZatváranieKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu