Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Trnavský samosprávny kraj od utorka zatvára stredné školy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Centers for Disease Control and Prevention)

TRNAVA - Trnavský samosprávny kraj zatvára od utorka 10. marca do konca týždňa všetky stredné školy vo svojej pôsobnosti, do konca týždňa ruší predstavenia v Divadle Jána Palárika v Trnave a hromadné podujatia v ďalších kultúrnych inštitúciách.

Dezinfikované budú autobusy, ktoré jazdia v prímestskej doprave, ale aj priestory škôl. Podľa trnavského župana a predsedu krízového štábu Trnavského samosprávneho kraja Jozefa Viskupiča ide o preventívne opatrenia proti šíreniu koronavírusu.

Jednotlivé stredné školy si budú priestory dezinfikovať vlastnými silami, autobusoví dopravcovia si môžu najať špecializované firmy. Či budú preventívne opatrenia pokračovať aj na budúci týždeň, krízový štáb rozhodne tento piatok.

„Nie je miesto na paniku, tieto opatrenia sú v duchu toho, aby sme minimalizovali možnosti šírenia ochorenia. Z regiónu máme viacero informácií, že sa ľudia testujú, ale v našom kraji nie je potvrdený žiadny prípad výskytu ochorenia," povedal Viskupič. Niektoré stredné školy majú podľa neho indície, že študentky mohli byť v kontakte s infikovanými osobami. V Domovoch sociálnych služieb platí zákaz návštev už od minulého týždňa.

Viskupič si na dnes pozval na spoločné rokovanie primátorov všetkých miest v kraji a zástupcov regionálnych organizácií Združenia miest a obcí Slovenska. Chce im odporučiť, aby tiež prijali určité preventívne opatrenia, ich rozsah však necháva na rozhodnutí primátorov a starostov. „Naše odporúčanie je, aby sme postupovali jednotne. Chceme však byť aspoň informovaní, aby sme vedeli, aké opatrenia prijali,“ dodal Viskupič.

Oddnes od 13:00 bude pre verejnosť zatvorený Úrad Trnavského samosprávneho kraja, ľudia si majú svoje záležitosti vybavovať telefonicky alebo elektronicky. Ešte tento štvrtok sa budú preventívnymi opatreniami zaoberať slovenskí župani na rokovania združenia SK8, podľa Viskupiča je koordinácia nevyhnutná.

Viac o téme: ŠkolyZatvorenieKoronavírusTrnavský samosprávny kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu