Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalý člen PS/SPOLU Mihál sa vracia do strany SaS: VIDEO Kašlime na posty! Máme veľkú šancu

Jozef Mihál Zobraziť galériu (9)
Jozef Mihál (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Podľa doterajších rokovaní sa zdá, že Igor Matovič zostaví vládu zo štyroch strán a dosiahne tak ústavnú väčšinu. Jednou z koaličných strán zrejme bude aj Sloboda a solidarita. Líder strany Richard Sulík posilňuje svoj tím. Jozef Mihál sa po neúspechu PS/SPOLU vo voľbách vracia do SaS.

Richard Sulík na dnes zvolal tlačovku, na ktorej bude informovať o veľkom návrate. Zrejme pôjde práve o Jozefa Mihála. Ten doteraz pôsobil v koalícii PS/SPOLU, ktorá sa nakoniec nedostala do parlamentu. 

VIDEO Tlačová konferencia SaS

Jozef Mihál sa vracia do SaS

Mihál sa teší na opätovnú spoluprácu

Sulík je rád, že sa Mihál vracia. „Verím, že nás čaká ešte veľa rokova spolupráce.“ Sulík dúfa, že bude aj nejakou formou spolupracovať aj v exekutíve. „Jozef, vitaj späť, pozor na koronavírus,“ zavtipkoval Sulík.

Bývalý člen PS/SPOLU Mihál
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„Ďakujem Lucii Nicholsonovej, aj ona bola dôvodom, prečo sa vraciam,“ povedal Mihál. Podľa jeho slov sa vrátil po krátkom uvažovaní. „Nejdem do neznámeho prostredia,“ povedal. 

Bývalý člen PS/SPOLU Mihál
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Sulík rokuje aj s Kiššovou

SaS deklarovala svoj záujem, Sulík zatiaľ nechcel odpovedať, či bude mať SaS teraz záujem o ministerstvo práce. „Takýto záujem sme nedeklarovali. Koncom týždňa oznámime po rokovaniach viac.“ Mihál sa nechce viac rýpať v udalostiach spred troch rokov, ktoré viedli k štiepeniu SaS.

Bývalý člen PS/SPOLU Mihál
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Mihál zároveň dodal, aby „sme kašľali na dohody“ kvôli ministerstvám a iným postom. „Vážme si, že sme dostali šancu zostaviť takúto vládu.“ Sulík zároveň dodal, že rokuje aj s Janou Kiššovou, zatiaľ však nie je nič dohodnuté. 

Bývalý člen PS/SPOLU Mihál
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Mihál sa vracia do SaS

Návrat do SaS potvrdil Mihál aj na svojom Facebooku. „Áno, vraciam sa do SaS. S pokorou, verím, že po volebnej porážke posilnený a ešte skúsenejší,“ napísal. „Snáď svojimi znalosťami pomôžem, po 12 rokoch vlád Fica a Pellegriniho je čo naprávať,“ dodal. Ako prvý o tom informoval Denník N. 

Bývalý člen PS/SPOLU Mihál
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/J.M.)

 

Svojho bývalého kolegu kritizoval na sociálnej sieti Ľubomír Galko. Podľa neho neuváženými krokmi sa koalícia PS/SPOLU dostala pod sedem percent a Mihál bol prvý, kto ich hodil cez palubu. „Potom ako prvý všetkých týchto ľudí, ktorí na vás v kampani dreli, hodíte cez palubu a skryjete to pod vzletné reči o snahe pomôcť. Nasypete si trocha popola na hlavu a frčíte,“ napísal Galko. 

Bývalý člen PS/SPOLU Mihál
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/Ľubomír Galko)

Nová vláda

Momentálne hnutie OĽaNO na čele s možným budúcim premiérom Igorom Matovičom rokuje so stranami SaS, Za ľudí a Sme rodina o zostavení koalície. Okrem vzniku štvorkoalície sú dôležité aj rokovania o rozdelení jednotlivých ministerstiev. Mihál bol vo vláde Ivety Radičovej ministrom práce a jeho kolegyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová o ňom hovorí ako o najlepšom šéfovi rezortu práce, akého Slovensko malo. Aký post bude zastávať, zatiaľ nie je známe. 

S Beblavým zakladal SPOLU

Jozef Mihál odišiel zo SaS pred troma rokmi a ako prvý prehovoril aj o sporoch v strane, ktoré vyvrcholili odchodom skupinky okolo Ľubomíra Galka. Síce sám odišiel okrem iného aj pre spory s Richardom Sulíkom, pri štiepení strany sa ho ale zastal. Po odchode zo strany spolu s Miroslavom Beblavým zakladal stranu SPOLU - občianska demokracia, je odborníkom na dane a odvody.

Bývalý člen PS/SPOLU Mihál
Zobraziť galériu (9)

Sulík dlhodobo hovoril, že ho Mihálov odchod mrzí. Po neúspechu koalície PS/SPOLU odstúpil zo svojho postu podpredsedu strany. Po troch rokoch sa teraz vracia do SaS. Doobeda má mať SaS tlačovku s názvom „Veľký návrat a zásadné posilnenie odborného tímu SaS“. Sulík na nej zrejme oznámi Mihálov návrat. 

Viac o téme: SaSRichard SulíkJozef Mihál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu