Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Definitívny návrat Kiššovej do SaS? Sulík má staronovú parťáčku vo svojej práci!

Jana Kiššová a Richard Sulík Zobraziť galériu (2)
Jana Kiššová a Richard Sulík (Zdroj: TASR - Martin Baumann, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Jana Kiššová, ktorá dlhé roky pôsobila v strane SaS po boku Richarda Sulíka, zažívala v roku 2019 pomerne turbulentné politické obdobie. Po tzv. vzbure u liberálov odpochodovali zo strany na čele s Ľubomírom Galkom viacerí poslanci. Kiššová zrejme už zmenila názor a vracia sa ku starým koreňom.

Kiššová už predčasom dokonca oznámila, že vo voľbách 2020 bude voliť stranu SaS. Pritom donedávna pôsobila v Demokratickej strane (DS) spolu s Galkovcami. Napokon sa neocitla ani na kandidátke DS a svoj postoj k tejto "vzbure" zmenila. Zrejme urobila dobre, keďže prví menovaní sa do parlamentu nedostali a Kiššová po najnovších správach stojí po boku Sulíka, ktorý je najnovšie ministrom hospodárstva.


VOĽBY 2020 Kiššová si sype popol na hlavu: Návrat k SaS! Kto je bez chyby? Pýta sa bývalá členka


Ťažké časy s pomocou Kiššovej

O najnovších krokoch Kiššovej informuje na sociálnej sieti samotná SaS. "Čakajú nás ťažké časy a ako to už v ťažkých časoch býva – ten, kto rýchlo dáva, dvakrát dáva. Jana Kiššová radí ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi a pomáha mu predložiť na vládu opatrenia pre zmiernenie následkov koronavírusu," píše sa v príspevku.

Pomoc v kontexte firiem a zamestnancov

Bývalá podpredsedníčka SaS Kiššová na svojom účte informuje o vládnej pomoci zamestnancov. Na návrhu mala spolupracovať práve ona. "Pripravili sme návrh sady opatrení (zatiaľ okolo 50), ktoré významne pomôžu resp. zmiernia dopady na firmy a ich zamestnancov. Ide hlavne o opatrenia, ktoré pomôžu s cash-flow a udržaním zamestnancov," píše Kiššová.

Jana Kiššová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Sloboda a Solidarita)

"V hospodársky ťažkých časoch, nech už sú spôsobené čímkoľvek, je mimoriadne dôležité (samozrejme okrem iného) pomáhať ekonomike. Lebo ak konaním alebo nekonaním zarežeme ekonomiku, teda firmy (tým aj zamestnancov), živnostníkov, SZČO, len ťažko v krajine vyriešime čokoľvek. Pretože nebude za čo," uzavrela.

Viac o téme: SaSRichard SulíkJana Kiššová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu