Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dcérenka bývalého prokurátora v rukách NAKA: FOTO Kokaínové tajomstvo za 20-tisíc vozila v aute!

NAKA vykonala niekoľko úspešných kontrol Zobraziť galériu (6)
NAKA vykonala niekoľko úspešných kontrol (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra uplynulú stredu v noci zasahovala vo viacerých slovenských mestách. Akciu s krycím názvom Veža zamerali na drogovú trestnú činnosť. Policajti napokon zadržali štyri osoby. Medzi nimi aj dcéru bývalého prokurátora, ktorá pôsobí na bratislavskom súde a vykonáva vysokú funkciu.

Policajti Zasahovali v Bratislave, v Nitre a na Záhorí. Vykonali celkovo tri domové prehliadky, jednu prehliadku nebytového priestoru a päť prehliadok motorových vozidiel. V rámci nich zaistili drogy vo forme bielych kryštalických látok a sušiny zelenej farby.

NAKA vykonala niekoľko úspešných
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Známe meno

V ich rukách skončila aj Veronika Šumichrastová, ktorá pôsobí ako vyššia súdna úradníčka na Okresnom súde Bratislava I. Informoval o tom Denník N. 

Okresný súd Bratislava I neskôr správu potvrdil. "V prípade, že bude OS Bratislava I doručené rozhodnutie orgánov činných v trestnom konaní, ktoré odôvodňuje vyvodenie pracovno-právnej zodpovednosti voči menovanej osobe, OS Bratislava I bude striktne postupovať v zmysle príslušných právnych predpisov," uviedol v stanovisku predseda súdu Ján Golian.

Meno zadržanej je však známe aj pre jej rodinné väzby. Je dcérou dnes nebohého prokurátora generálnej prokuratúry Tibora Šumichrasta. Ten dlhé roky pôsobil ako riaditeľ trestného odboru generálnej prokuratúry.

NAKA vykonala niekoľko úspešných
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Kokaínové tajomstvo

U Šumichrastovej mali nájsť v aute bielu kryštalickú látku. Domnievajú sa, že ide o kokaín v hodnote až 20-tisíc eur. Či je to tak potvrdia výsledky expertízy.

Medzi zadržanými a dnes už obvinenými skončil aj Ladislav L., Jozef H. a Andrea F. Predajom kokaínu sa mali zaoberať od roku 2017 až doteraz. Svoje siete rozhadzovali najmä v Bratislave. "Na obvinených Veroniku Š., Jozefa H. a Andreu F. bude spracovaný podnet na vzatie do väzby," doplnila polícia.

Viac o téme: DcéraKokaínZásahProkurátorNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu