Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Vyššia súdna úradníčka Veronika Š. zostáva definitívne vo väzbe

Obžalovaná Veronika Š. (druhá sprava) pred pojednávaním
Obžalovaná Veronika Š. (druhá sprava) pred pojednávaním (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA – Vyššia súdna úradníčka Okresného súdu (OS) Bratislava I Veronika Š. zostáva definitívne vo väzbe. Rozhodol o tom Krajský súd (KS) v Bratislave na neverejnom zasadnutí. KS zamietol sťažnosť Veroniky Š., ako aj ďalšej obvinenej v drogovej kauze Andrey F. voči rozhodnutiu OS Bratislava V, ktorý ich zobral do väzby. Informoval o tom hovorca KS Pavol Adamčiak.

"KS v Bratislave na neverejnom zasadnutí senátu dnes rozhodol tak, že sťažnosť obvinenej V. Š. proti uzneseniu OS Bratislava V z 9. marca o vzatí do väzby zamietol ako nedôvodnú. Zároveň KS v Bratislave dnes na neverejnom zasadnutí senátu rozhodol tak, že sťažnosť obvinenej A. F. proti uzneseniu OS Bratislava V z 9. marca o vzatí do väzby zamietol ako nedôvodnú. Zároveň súd neprijal písomnú záruku rodičov obvinenej A. F.," uviedol Adamčiak. Rozhodnutie je právoplatné.

Okrem spomínaných dvoch obvinených OS Bratislava V zobral 9. marca do väzby aj ďalšieho obvineného - Jozefa H., ktorý je podľa medializovaných správ zamestnancom Najvyššieho súdu SR. Nižší súd ich zobral do väzby z dôvodu takzvanej preventívnej, teda dôvodnej obavy, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti. Jozef H. sa vzdal sťažnosti, a teda rozhodnutie nižšieho súdu v jeho prípade bolo právoplatné. Veronika Š. je v súvislosti s obvinením postavená mimo služby.

V prípade Jozefa H. išlo o zamestnanca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR, ktorý mal na starosti údržbárske a sťahovacie práce. Od medializácie kauzy voči jeho osobe rezort spravodlivosti, ako zamestnávateľ postupoval v súlade s príslušnými ustanoveniami Zákonníka práce a interných predpisov. TASR o tom informovala hovorkyňa MS SR Zuzana Drobová.

Na trojicu zo štyroch zadržaných podal prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava V návrh na vzatie do väzby 6. marca za obzvlášť závažný zločinu (OZZ) nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Pár dní predtým po protidrogovom zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s názvom Veža vyšetrovateľ obvinil štyri osoby. Ladislav L., Veronika Š., Jozef H. a Andrea F. sa mali zaoberať predajom kokaínu od roku 2017 až doteraz, a to hlavne v Bratislave. NAKA zasahovala v Bratislave, Nitre a na Záhorí. Pri prehliadkach polícia zaistila väčšie množstvo kokaínu v hodnote tisícok eur a marihuanu. Po Ladislavovi L., ktorý mal byť hlavným organizátorom drogovej trestnej činnosti, pátra polícia.

Viac o téme: VäzbaSúd Veronika Š.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu