Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Výkvet toho najhoršieho: Do parlamentu mieri obžalovaný Kotleba, bitkár aj hovorca

Líder ĽSNS Marian Kotleba v centrále strany po voľbách do NR SR v Banskej Bystric-+
 i Zobraziť galériu (5)
Líder ĽSNS Marian Kotleba v centrále strany po voľbách do NR SR v Banskej Bystric-+ i (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA - Extrémistická strana Mariana Kotlebu ĽSNS neostala svojej povesti nič dlžná. V tohtoročných parlamentných voľbách získali dosť percent na to, aby sa dostali do parlamentu. Ich poslanci sú však skutočný výkvet odsúdených, súdených aj násilníkov.

Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko skončila v parlamentných voľbách až štvrtá. Aj to je však väčší úspech, ako by si mnohí želali. Keďže však Smer vo vládnej koalícii nebude, ani ĽSNS nemá šancu dostať sa do nej. No poslanci, ktorým ľudia odovzdali svoj hlas, sú skutočný výkvet. 

Výkvet toho najhoršieho: Do
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto tv joj)

Je medzi nimi Marian Kotleba, ktorý je v súčasnosti obžalovaný z extrémizmu. Môžu za to šeky v hodnote 1488 eur, ktoré Kotleba rozdával. Hlavné pojednávanie s ním bude pokračovať tento týždeň. Do parlamentu sa dostal aj už odsúdený kotlebovec Milan Mazurek. Toho uznal Najvyšší súd vinným za rasistické reči o Rómoch v rádiu Frontinus. Poslanecké lavice tak musel opustiť. Kotlebovci mali na kandidátke aj Danicu Mikovčákovú, ktorá má za sebou poriadne pikantnú minulosť. Tá sa ale podľa najnovších informácií svojho poslaneckého mandátu vzdala. 

Ďalší škandál v ĽSNS: Útočia na homosexuálov, ich krajský predseda s manželkou hľadal páry na sex

ĽSNS nazýva homosexuálov "buzerantmi" a veľmi aktívnym bojovníkom proti nim bol práve Mikovčákovej manžel. Aké však bolo prekvapenie, keď sa objavili niekoľko rokov staré inzeráty, kde práve táto naoko vzorná kresťanská rodina hľadá ženy a chlapov na sexuálne radovánky. Znovuzvoleným poslancom je aj Stanislav Mizík, ktorý bol obžalovaný za nenávistný status na Facebooku. Mizík sa obhajoval tým, že status nepísal on, pretože nevie robiť s počítačom. 

Danica Mikovčáková je kandidátkou
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Ondrej Ďurica
Zobraziť galériu (5)
Ondrej Ďurica  (Zdroj: Facebook/Ondrej Ďurica)

S 22480 preferenčnými hlasmi sa do parlamentu prekrúžkoval aj neonacistický spevák a hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica, ktorý hrával v kapele Biely odpor. Ďalším výkvetom je Andrej Medvecký, ktorý bol dvakrát odsúdený. Raz za to, že napadol a dobil cudzinca a druhýkrát šoféroval opitý. Okrem toho sa do parlamentu dostal aj Kotlebov brat Marek, ktorému súd uložil peňažný trest za rozširovanie extrémistických materiálov vo svojom obchode. 

Výkvet toho najhoršieho: Do
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: ĽSNSMarian KotlebaVoľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu