Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

VOĽBY 2020 Volebná účasť v meste pod Urpínom atakuje 70 percent

Parlamentné voľby 2020
Parlamentné voľby 2020 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

BANSKÁ BYSTRICA – V štyroch volebných okrskoch v najväčšej základnej škole v Banskej Bystrici na Spojovej ulici na sídlisku Fončorda je priemerná volebná účasť do 20. hodiny 69 percent. Z 3 754 zapísaných voličov v nich odvolilo už viac ako 2 500 voličov a s voličskými preukazmi sem prišlo 115 občanov.

Ako potvrdili predsedovia týchto okrskových volebných komisií, z tohto počtu volilo poštou zo zahraničia spolu 82 občanov. Z celkového počtu zapísaných voličov v týchto okrskoch vydali aj približne 150 hlasovacích preukazov.

Vysokú účasť potvrdila aj zapisovateľka banskobystrickej okresnej volebnej komisie Dagmar Albertová. „Účasť bude určite nad 60 percent, lebo máme také obce, ktoré si žiadali aj viac hlasovacích lístkov,“ uviedla zapisovateľka s tým, že niektoré obce už majú ich počet na hrane a žiadajú o ich navýšenie. Veľkú účasť majú podľa nej Donovaly, ale napríklad aj obec Staré Hory.

„Voľby sú doteraz v Banskobystrickom kraji z hľadiska nejakých narušení ich priebehu pokojné,“ konštatovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Na ich priebeh dohliada v kraji viac ako 900 policajtov všetkých zložiek, ktorí hliadkujú v každom meste, aj obci.

Viac o téme: VoličiParlamentné voľbyúčasťBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu