Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hrozná noc pre Bardejovčanov: Z paneláku evakuovali stovku ľudí, ošetriť museli aj deti

Zasahovali všetky záchranné zložky Zobraziť galériu (4)
Zasahovali všetky záchranné zložky (Zdroj: FB - ONline Bardejov)

BARDEJOV - V dôsledku úniku vody s následným požiarom elektrických rozvodov museli v noci na sobotu evakuovať z 11-poschodového bytového domu v Bardejove viac ako stovku ľudí. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) informovali, že v lokalite Pod papierňou zasahujú od 2.00 h príslušníci z Bardejova, Raslavíc, Svidníka a Prešova.

"Na mieste je 22 zasahujúcich príslušníkov HaZZ s desiatimi kusmi techniky. Celkovo 108 obyvateľov domu bolo evakuovaných, z nich 45 vyviedli naši príslušníci, sedem obyvateľov museli vyslobodiť pomocou výškovej techniky. Ostatní opustili zadymenú bytovku sami," informovali z operačného strediska s tým, že 17 obyvateľov, z toho štyri deti, ošetrila privolaná zdravotná záchranná služba. Nadýchali sa splodín horenia, nikto však nebol popálený.

Hrozná noc pre Bardejovčanov:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB - ONline Bardejov)

Na mieste pristavili aj evakuačný autobus, v ktorom boli sústredení evakuovaní obyvatelia bytovky. "Týmto je za asistencie polície umožnené vstúpiť do svojich bytov a zobrať si potrebné osobné veci. Zásah stále prebieha – vykonáva sa záverečný prieskum priestorov," dodávajú hasiči.

Hrozná noc pre Bardejovčanov:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB - ONline Bardejov)

Aktuálne je už požiar uhasený."Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin požiaru,“ povedal neskôr. Ako informoval hovorca mesta Bardejov Štefan Hij, od 07:00 je v súvislosti s požiarom bytovky a následnou evakuáciou jej obyvateľov vyhlásená mimoriadna situácia a zasadá krízový štáb. „Väčšina ľudí, ktorí boli evakuovaní si našla ubytovanie u príbuzných a známych. V tejto chvíli požiadalo o dočasné ubytovanie osem ľudí. Budú dočasne ubytovaní v telocvični Základnej školy a materskej školou na sídlisku Družba. Zároveň s tým im bude samospráva hľadať vhodné náhradné ubytovanie v zariadeniach, hoteloch a ďalších vhodných podmienkach tak, aby sme sa o ľudí, ktorí sú od druhej hodiny ráno na nohách, vedeli adekvátne postarať,“ informoval Hij.

Hrozná noc pre Bardejovčanov:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB - ONline Bardejov)

Dodal, že štátnou a mestskou políciou je zabezpečená ochrana okolia bytovky. „Dôležité je, že sa podarilo veľmi dobre zvládnuť prvotný šok, samotné hasenie a evakuáciu, za čo patrí poďakovanie všetkým záchranným zložkám,“ dodal hovorca mesta.

Viac o téme: VodaPožiarEvakuáciaBytovkaBardejov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu