Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VOĽBY 2020 Voľby sú čoskoro tu: Mali by ste striehnuť na najpodstatnejší doklad v peňaženke!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com, TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Každým dňom sa podstatné parlamentné voľby približujú čoraz viac a my vám pravidelne prinášame rady, ktoré využijete vo volebnej miestnosti. Je tu však ďalší dôležitý faktor, na ktorý by ste pred parlamentnými voľbami 2020 nemali zabudnúť, ak chcete mať úspešné odvolenie za sebou.

Je to občiansky preukaz, na ktorého platnosť upozorňuje rezort vnútra. "Ministerstvo vnútra SR v súvislosti s blížiacimi sa parlamentnými voľbami upozorňuje občanov, aby si skontrolovali platnosť svojich občianskych preukazov. Občan môže hlasovať výlučne s platným občianskym preukazom.  Hlasovať s cestovným pasom totiž nie je možné ani v prípade, ak si volič zabudne priniesť občiansky preukaz," píše sa v stanovisku rezortu vnútra.

VOĽBY 2020 Voľby sú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Ak sa chystáte po nový preukaz

Ministerstvo počíta aj s tým, že si možno práve vybavujete nový preukaz. "Pokiaľ si práve vybavujete nový občiansky preukaz Ministerstvo vnútra SR vyvinie maximálne úsilie, aby boli podané žiadosti o vydanie občianskeho preukazu v čo najkratšom čase spracované a vyhotovené doklady vydané žiadateľom. Ak však nastane situácia, že občan nebude mať občiansky preukaz (napr. z dôvodu straty alebo odcudzenia v deň konania volieb), môže sa vo volebnej miestnosti preukázať žiadosťou o jeho vydanie, prípadne potvrdením o občianskom preukaze tak, aby ani v týchto prípadoch nebola znemožnená jeho účasť na hlasovaní vo voľbách," uzatvára ministerstvo vnútra.

Viac o téme: ServisObčiansky preukazVoľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu