Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VOĽBY 2020 Anketa Mariana Kotlebu: Vieme, kde chce ĽSNS uplatniť homosexuálne zväzky!

Marian Kotleba by uzákonil homosexuálne zväzky len na jednom mieste Zobraziť galériu (2)
Marian Kotleba by uzákonil homosexuálne zväzky len na jednom mieste (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Mnohí ho poznajú ešte spred desiatich rokov, kedy ako člen Slovenskej pospolitosti pochodoval s fakľami po uliciach. Jeho kandidátka nenesie do volieb 2020 práve bezúhonných ľudí a všetky relevantné strany s ich hnutím odmietli povolebnú spoluprácu. Marian Kotleba tvrdí, že odvtedy prešiel sebareflexiou a rovnako tak jeho strana Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko. Vo voľbách to skúša opäť a v ankete prezradil svoje odpovede na hodnotové otázky. Nevynechal ani názor k homosexuálnym zväzkom či potratom. Toto je predseda Kotlebovcov - Ľudovej strany Naše Slovensko - Marian Kotleba.

Ste za pevné zakotvenie Slovenska v Európskej únii? Prečo je to podľa vás dôležité?

EÚ sa rozpadne aj sama, pretože sa z priestoru hospodárskej spolupráce zmenila na ťažkopádneho molocha, ktorý svojou politikou gniavi národné štáty a vnucuje im svoje protinárodné a protikresťanské rozhodnutia. Čím skôr sa EÚ rozpadne, alebo čím skôr z nej krajiny V4 vystúpia, tým lepšie.

Presadzujete vystúpenie z organizácie NATO? Ak áno, prečo?

NATO považujeme dlhodobo za zločineckú a teroristickú organizáciu. Členské štáty NATO dlhodobo porušujú medzinárodné právo a vraždia nevinných ľudí vo svete. NATO pod vedením USA spôsobili destabilizáciu stredného východu, tým aj migračnú krízu. Členstvo Slovenskej republiky v NATO zapríčinilo faktickú likvidáciu Slovenskej armády a vťahuje nás do plánovaného konfliktu s Ruskou federáciou. S týmto nesúhlasíme. Politikou ĽS-Naše Slovensko je obnoviť armádu a vystúpiť zo zločineckého paktu NATO.

Ste za odluku cirkvi od štátu?

Nie.

Ste za uzákonenie práv homosexuálov vytvárať partnerské zväzky?

Nie! Jedine v base.

VOĽBY 2020 Anketa Mariana
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Ako vnímate slovenské školstvo a zdravotníctvo? Vidíte priestor na zmenu? (napr. nízke hodnotenie žiakov v systéme PISA či plesne v nemocniciach)

Reforma zdravotníctva je pre nás absolútnou prioritou. Preto máme v týchto voľbách silný tím pre oblasť zdravotníctva vedený primárom Vojenskej nemocnice. Čo sa týka školstva, je katastrofou, že tento rezort bol za posledné obdobia v rukách SNS a akákoľvek výchova k vlastenectvu, národnej identite a kresťanskej viere sa zo škôl vytratila. Základné, stredné a vysoké školy sú pod obrovským vplyvom mimovládnych organizácií, ktoré ovplyvňujú riaditeľov aj učiteľov a prostredníctvom nich deformujú celé generácie žiakov a študentov. Toto musíme zmeniť. Odstrániť vplyv mimovládnych organizácií z rezortu školstva bude našou prioritou.

Aký máte názor na sprísnenie potratov?

Tri krát sme podali legislatívny návrh na obmedzenie potratov a potratovej turistiky v Slovenskej republike. Ochrana života už od počatia je jednou zo základných hodnôt ĽS-Naše Slovensko. Kde iní len rozprávajú a filozofujú, my podávame konkrétne návrhy zákonov.

Ako podľa vás vražda novinára Jána Kuciaka zasiahla politické dianie v krajine?

Kým nebude v tejto veci právoplatne rozhodnuté, bolo by nezodpovedné robiť závery. V korupcii sú namočené všetky štandardné politické strany. Vražda novinára a jeho snúbenica bola vrcholom ľadovca.

Ako sa politicky staviate ku klimatickým zmenám?

Ochrana životného prostredia a dôraz na čistú energiu je silným prvkom ĽS-Naše Slovensko.

Ste za to, aby sa na Slovensku znižovali dane?

Podľa informácií z parlamentných výborov, ktorých som členom sa až jedna tretina vybratej DPH rozkradne cez neoprávnené vratky DPH oligarchom a spriateleným firmám. Našim cieľom je postupným znižovaním zrušiť DPH úplne. DPH je dnes najvýraznejší nástroj na okrádanie poctivých a pracujúcich ľudí.

Ste za zvýšenie dôchodkového veku?

Cieľom ĽS-Naše Slovensko je zabezpečiť dôstojnú jeseň života pre všetkých slušných ľudí. Konkrétnym cieľom je stanoviť dôchodkový vek na 60 rokov. Kto chce, môže pracovať aj dlhšie, ale odmietame, aby boli ľudia kvôli neschopnosti vlád postupne otráviť do sedemdesiatky, alebo až do smrti. Toto je pre nás neprijateľné.

Aký mate názor trestnoprávnu zodpovednosť politikov?

Od začiatku máme zavedenie trestno-právnej aj hmotnej zodpovednosti politikov zakotvené v programovej osnove našej strany. V bode číslo 1, v desatore ĽS-Naše Slovensko.

Viac o téme: Anketa Marian KotlebaVoľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu