Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Štedré a úprimné Vianoce u Bugárovcov: FOTO Pozrite sa, čím Bélu obdarovali deti

Vianoce u Bugárovcov boli naozaj zaujímavé Zobraziť galériu (3)
Vianoce u Bugárovcov boli naozaj zaujímavé (Zdroj: Facebook/Bugár Béla, Pixabay)

ŠAMORÍN - Vianoce sú sviatky pokoja a lásky. Ich neoddeliteľným symbolom sú aj dary, ktoré si rodina nájde pod vianočným stromčekom a výnimkou nie je ani predseda politickej strany Most-Híd Béla Bugár. Hlava rodiny sa rozhodla so svojím darčekom pochváliť aj na sociálnej sieti.

O netradičnom darčeku Béla v statuse aj čo-to popísal, a tak sme sa aspoň dozvedeli, kto stál za dielom, ktoré na fotografii predseda drží v ruke. "Vianočný darček od mladých," píše Bugár v príspevku.

Štedré a úprimné Vianoce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Bugár Béla)

Humor bol uňho vždy na mieste

O predsedovi Most-Híd je známe, že sa neštíti urobiť si srandu aj sám so seba a bolo to tak aj tentokrát. Výrok "bude Zomri" totiž neodmysliteľne patrí k jeho slávnej tlačovej konferencii po boku premiéra Petra Pellegriniho z roku 2018, keď sa predseda vlády preľakol počas toho, v akej póze ich prichytil fotograf a ihneď skonštatoval: "Obluda bude, hneď." 

Na toto mu Béla ihneď kontroval slovami: "Bude Zomri!". Predseda Mostu mal totiž na mysli jednu z populárnych internetových, satirických stránok, ktorá je známa tým, že vytvára vtipné obrázky o politických osobnostiach. O tom, že výrok si Béla pamätá a že je ochotný si z neho urobiť srandu, svedčí zrejme aj fakt, že sa nechal so svojím novým darčekom odfotiť. Otázne je, či si ho predseda aj niekam v dome povesí.

Je pozitívne, že polícia sa pri obvineniach nebojí ani najvyšších pozícií

Bugár hodnotí pozitívne, že polícia sa nebojí ísť aj do najvyšších pozícií v prípade vznesenia obvinení. Spomenul napríklad obvinenie predsedu vládneho Smeru Roberta Fica, exprezidenta Andreja Kisku či bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Bugár si však nemyslí, že hneď po vznesení takýchto obvinení bude dôveryhodnosť ľudí voči výkonu spravodlivosti na Slovensku vysoká. Uviedol, že veci sa pohli dopredu aj vďaka tomu, že došlo k zmene spôsobu výberu policajného prezidenta.

Štedré a úprimné Vianoce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

„Som absolútne spokojný, lebo je vidieť, že sa ničoho neboja,“ zhodnotil Bugár prácu polície v súvislosti s obvineniami verejných činiteľov, medzi ktorými je okrem Fica a Dobroslava Trnku napríklad aj exprezident Kiska. Pripomenul, že po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa podarilo prijať novelu o zmene voľby policajného prezidenta. „Nový policajný prezident začal čistiť aj Národnú kriminálnu agentúru, niektorí museli odísť, a tým sa uvoľnili ruky aj NAKA. Dá sa povedať, že teraz dozrieva ovocie toho zákona," skonštatoval šéf Mosta-Híd.

Lučanský je neodvolateľný

Súčasný policajný prezident Milan Lučanský je podľa Bugára "neodvolateľný". „Nemusí odolávať žiadnemu politickému tlaku, ani počas tejto vlády, ani počas nasledujúceho tri a pol roka nasledujúcej vlády,“ povedal s tým, že Lučanský si svoju prácu robí veľmi slobodne. „Preto je vidno, že niektorí vyšší ústavní činitelia, aj politici, ale aj iní, sú obvinení, prípadne, iní sa vyšetrujú. Čistí sa týmto spravodlivosť,“ doplnil.

Dôveryhodnosť voči práci polície podľa Bugára klesala, pretože nekonali orgány činné v trestnom konaní. „Keď začnú konať, stále je pochybnosť, či to nerobia naoko. Ak by sme teraz merali dôveryhodnosť ľudí, nemyslím si, že by bola väčšia. Musí sa to ustáliť,“ povedal Bugár. Pokiaľ budú ľudia vidieť a veriť tomu, že polícia či súdy konajú a sudcovia, ktorí tam nepatria, budú preč, v tom momente bude podľa neho dôveryhodnosť vyššia.
 

Viac o téme: DarčekBéla BugárVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu