Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na naše deti číha nebezpečenstvo: V známom príkrme na FOTO sú kúsky fólie, reťazec zaň vracia peniaze

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Rodičia, pozor. V jednej z dojčenských výživ pre dojčatá od ukončeného štvrtého mesiaca značky dmBio bol odhalený cudzí predmet - kúsky plastovej fólie. Na svojom webe na to v piatok upozornil Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR po tom, ako mu bolo Rýchlym výstražným systémom pre potraviny a krmivá (RASFF) zaslané oznámenie.

Ide o výrobok dmBio, Príkrm kuracie mäso pre dojčatá od ukončeného 4. mesiaca, 125 gramov, ktorý je balený v sklenenom pohári s uzáverom. Nebezpečenstvo bolo zistené v šarži 0068091370, ktorá má minimálnu trvanlivosť do 21. januára 2021.

Kúsky plastovej fólie v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ÚVZ SR)

Podľa následného oznámenia Maďarska bola dojčenská výživa distribuovaná aj na Slovensko. Možné ju bolo zakúpiť v obchodnom reťazci dm drogerie markt.

Čítajte aj: Rodičia, pozor! Úrady varujú pred dojčenskými výživami od známych značiek: Môžu obsahovať veľmi škodlivú látku

„V nadväznosti na uvedené odporúčame spotrebiteľom, aby predmetný dmBio Príkrm kuracie mäso pre dojčatá od ukončeného 4. mesiaca, 125 g, nekupovali, už zakúpený nekonzumovali, prípadne ho vrátili späť do miesta predaja,“ upozornil Ján Mikas, hlavný hygienik SR.

Viac o téme: ÚVZ SRPríkrm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu